Bingolotto

Isabella Lundgren i Bingolotto

Dela

Isabella Lundgren är en av Sveriges absolut främsta jazzsångerskor och en artist i världsklass. Med en fantastiskt röst och unik intensitet har hon, som få, förmågan att som hon trollbinda sin publik. På söndag gästar hon Bingolotto.

Foto:Elvira Glante
Foto:Elvira Glante

Som 18-åring lämnade Isabella Lundgren Karlstad för New York där hon studerade och framträdde åren 2006 – 2010. I sitt Sommarprat i P1 från 2016 berättar Isabella om sin tid där, en tid då hon spelade på alla möjliga legendariska scener, men också blandade ihop ett kanske bohemisk artistiskt liv med ett destruktivt leverne. Hon berättar om när hon vaknar upp i en säng, någonstans. Hon vet inte var hon är eller vem som ligger bredvid henne, men medan blicken far över tomma flaskor och påsar hittar den till slut en spegel, och hon ser sig själv på riktigt för första gången på länge. Hon bryter upp, flyttar hem, blir nykter och börjar studera till präst.

Trots avbrott från sina teologistudier är Isabella fortfarande intresserad av andlighet, livsåskådning, filosofi. Något som märks i hennes sätt att skriva och kommunicera, att möta världen och att ta sig an låtmaterial.

Om Isabella:

Isabella Lundgren är en av Sveriges absolut främsta jazzsångerskor och en artist i världsklass.

Hon har släppt flera kritikerrosade album i Sverige och i Japan, belönats med Orkesterjournalens Gyllene skivan 2015 och grammis-nominerats både 2016 och 2020. År 2015 tilldelades Isabella en jazzkatt som årets musiker under Sveriges Radios jazzkatten-gala och utöver detta har hon också tilldelats Monica Zetterlund-stipendiet, STIM-stipendiet, Louis Armstrong- och Anita O´Day-stipendiet, Stockholms stads kulturstipendium och Gustaf Fröding-stipendiet – för att nämna några.

Den 7 februari, kl. 18.00 i TV4,

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Bingolotto
BingolottoOm Folkspel

Folkspel är föreningslivets eget spelbolag med ett enda syfte; att generera pengar till Sveriges föreningsliv. Med produkterna BingoLotto, Sverigelotten och BingoLottos Julkalender har Folkspel sedan starten 1991 genererat 16 miljarder kronor till föreningarna inom de 70 riksorganisationer som är medlemmar.

Följ Bingolotto

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bingolotto

”Jag tänker inte alls gå hem” BingoLotto i TV4 med Casper och Agneta hela sommaren23.3.2021 12:00:00 CET | Pressmeddelande

”Jag tänker inte alls gå hem” BingoLotto med Casper och Agneta hela sommaren 30 år ska givetvis firas. Bland annat med direktsänd Midsommarbingo 25 juni och BingoLotto sommaren lång. Lotta Engberg och Stefan Odelberg tar med blomster i håret med oss på allt som den svenska midsommartraditionen bjuder. Casper Janebrink och Agneta Sjödin ser därefter till att hålla vår underbara och efterlängtade årstid levande i bästa västkustmiljö.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum