LO

Isabelle Ljungberg ny kommunikationschef för LO

Dela
Isabelle Ljungberg har idag utsetts till ny kommunikationschef för LO.

Isabelle Ljungberg har varit tf kommunikationschef för LO sedan april i år och utsågs idag till ny kommunikationschef av LO:s styrelse.

-          LO är och ska vara en central aktör som lyfter villkoren för LO-kollektivet i samhällsdebatten. Kommunikationen både utåt och inom fackföreningsrörelsen är avgörande för att det ska lyckas. Jag är glad, stolt och laddad inför jobbet att vara med och bidra i det arbetet, säger Isabelle Ljungberg.

Isabelle Ljungberg är utbildad jurist och ekonom och har bland annat arbetat som påverkansansvarig på LO, politiskt sakkunnig på justitiedepartementet, som marknads- och försäljningschef på Bilda förlag och Idé och som insamlingsansvarig på Olof Palmes Internationella Center. Hon efterträder LO:s tidigare kommunikationschef Åsa Märs.

-          Som kommunikationschef kommer Isabelle Ljungbergs bakgrund och erfarenhet att bidra till det arbete vi nu drar igång för att vara världens starkaste fackföreningsrörelse, säger LO:s nya kanslichef Elisabeth Brandt Ygeman.

LO-styrelsen utsåg redan i juni Elisabeth Brandt Ygeman till ny kanslichef. Hon har fram tills nyligen varit förste vice ordförande för Handelsanställdas förbund och börjar formellt sitt arbete på LO idag.

Kontakter

Bilder

Om

LO
LO
Barnhusgatan 18
105 53 Stockholm

http://www.lo.se

LO är en sammanslutning av fjorton svenska fackförbund. LO har till uppgift att leda och samordna LOs och förbundens strävanden att tillvarata arbetstagarnas intressen på arbetsmarknaden och inom näringslivet. LO ska också verka för en samhällsutveckling på grundval av politisk, social och ekonomisk demokrati präglad av jämlikhet och jämställdhet.

Följ LO

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från LO

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum