Svenska Ishockeyförbundet

Ishockeyns stämma avslutad: Anders Larsson omvald som ordförande och direkt upp- och nedflyttning till SHL och Hockeyallsvenskan införs

Dela

Idag lördag den 15 juni avslutades Svenska Ishockeyförbundets Förbundsmöte i Stockholm. Anders Larsson omvaldes till ordförande och förbundsmötet beslutade att från säsongen 2020/21 införa direkt upp- och nedflyttning av ett (1) lag mellan serierna på förbundsnivå inom herrishockeyn. I övrigt beslutade Förbundsmötet att förstärka det regionala stödet till ishockeyföreningarna i hela landet genom regionala s.k. sportkontor.

Vid Förbundsmötet, Svenska Ishockeyförbundets högsta beslutande organ, tar den samlade svenska ishockeyrörelsen beslut i de större principiella frågorna inför kommande år och väljer ledamöter till styrelse och valberedning.

Anders Larsson omvaldes till ordförande för ännu en period och Cecilia Hager, Stockholm och Michael Persson, distriktsordförande från Norrbotten, valdes in som nya ledamöter i Förbundsstyrelsen.

- Jag vet inget annat uppdrag som varken är roligare eller mer utmanande. Därför är det med stolthet och ödmjukhet jag tackar för förtroendet att tillsammans med styrelsen få leda svensk ishockey framåt ytterligare en period, säger Anders Larsson.

Serieutredningen
När det gällde serieutredningen valde Förbundsmötet att stödja det förslag som förbundsstyrelsen presenterade för Förbundsmötet. Beslutet som togs innebär att från och med säsongen 2020/21 införa direkt upp- och nedflyttning av ett (1) lag mellan serierna på förbundsnivå inom herrishockeyn. Det betyder att det garanteras att ett (1) lag avancerar till SHL och Hockeyallsvenskan varje år, och som en följd av det att ett (1) lag direkt åker ur från samma serier.

Regionala sportkontor

Förbundsmötet delade styrelsens syn på att det regionala och lokala stödet till ishockeyföreningarna i hela Sverige måste stärkas. Förbundsmötet beslutade att från säsongen 2020/21 införa den s.k. Sportkontorsmodellen och att varje region nu själva får avgöra hur de vill att deras stärkta modell ska se ut utifrån två varianter på upplägg.

Verksamhetsinriktning

Förbundsmötet beslutade om en ny verksamhetsinriktning för de kommande åren. De fyra övergripande strategiska områdena i vår strategiska plattform har konkretiserats till sju löften som underlättar för alla föreningar att utveckla sin verksamhet, samtidigt som vi tillsammans strävar efter att nå vår gemensamma vision om att bli Sveriges mest engagerande idrott. Ett av löftena handlar att alla föreningar med ungdomsverksamhet ska ha tjejlag som kan träna och spela tillsammans.

Efter 19 år lämnar Anita Edlund nu Svenska Ishockeyförbundets styrelse och utsågs samtidigt till hedersledamot i Svenska Ishockeyförbundet. Även Peter Blomqvist lämnar förbundsstyrelsen.

Ta gärna del av hela mötet, de övriga frågorna och besluten här: https://swehockeyplay.play.livearena.com/single/Live/f2f66af0b2454d3ced41fbe52f9706d7

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

Svenska Ishockeyförbundets styrelse har enhälligt beslutat att avsluta säsongen 2019/202015.3.2020 13:20:07 CETPressmeddelande

Allt spel i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan ställs in Med anledning av den fortsatta risken för Coronavirusets spridning har myndigheter och regering kontinuerligt skärpt och uppdaterat rekommendationer och beslut. Med anledning av detta finns inte förutsättningarna att spela färdigt ishockeysäsongen 2019/2020. Därför har Svenska Ishockeyförbundets styrelse enhälligt beslutat att avsluta säsongen 2019/2020, vilket innebär att allt spel i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan, inklusive SM-slutspel och samtliga kvalspel ställs in.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum