Trafikverket

iSkövde bygger Trafikverket och Skövde kommun infrastruktur för att öka framkomligheten för alla

Dela

Under de närmaste åren genomför Trafikverket och Skövde kommun totalt 23 infrastrukturprojekt i och omkring Skövde tätort för att förbättra framkomligheten i trafiken.

Satsningen går under det samlade namnet "iSkövde", där i står för infrastruktur. De olika projekten innehåller investeringar inom gång- och cykeltrafik, kollektivtrafik och vägar. Det kommer att bli lättare att ta sig fram och resultera i 

  • bättre och smidigare kollektivtrafik
  • tillförlitligare transporter för näringslivet
  • bättre miljö
  • utökade pendlingsmöjligheter för alla som vill bo, arbeta eller studera på olika platser i eller runt om Skövde.

– Slutresultatet kommer att göra det enklare, säkrare och snabbare för alla att nå sitt resmål. Vi ber pendlare och transportörer att ha tålamod under byggtiderna. Vi vill uppmuntra alla som berörs till att söka information på Trafikverkets och Skövde kommuns hemsidor, säger Catarina Sundberg, chef för enhet Åtgärdsplanering, på Trafikverket.

– Det känns bra att många av de projekt som har diskuterats under lång tid blir verklighet. De stora åtgärderna som är planerade kommer att göra gott för trafiken i Skövde. Sammantaget kommer åtgärderna stärka hela regionen eftersom såväl persontransporter som näringslivets transporter kommer att förenklas, säger Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande, på Skövde kommun.

På Trafikverkets och Skövde kommuns hemsidor finns information om respektive projekt och hur arbetena påverkar dig som trafikant.

Länk till Trafikverkets sida: https://www.trafikverket.se/iskovde

Länk till Skövde kommuns sida: https://skovde.se/iskovde

Se även bifogad projektkarta.

Kontakter

Ann-Charlotte Eriksson, utredare, Trafikverket, 010-123 61 36, ann-charlotte.c.eriksson@trafikverket.se.
Daniel Lindh, chef Gata och natur, Skövde kommun, 0500-49 81 41, daniel.lindh@skovde.se.

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Dokument

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum