ISS facility services

ISS lanserar restauranger utan fossilbaserad plast

Dela

ISS tar nu ytterligare ett kliv för att uppnå sina kraftfulla miljömål om nettonollutsläpp inom samtliga led till 2040. Nu lanserar det världsledande facility management och workplace experience-bolaget restauranger och caféer fria från fossilbaserad plast – detta i samarbete med SKF.

Foto: Per Blomkvist kock på SKF i Göteborg
Foto: Per Blomkvist kock på SKF i Göteborg

Nu välkomnas SKF:s Göteborgsbaserade medarbetare till personalmatsalar och caféer helt utan fossilbaserad plast. Det är en del av ISS större satsningar inom hållbarhet. Från och med maj 2022 har ISS i SKF:s restauranger och caféer i Göteborg endast använt sig av så kallad växtbaserad plast – och det i ett fåtal produkter. Dessutom mäter man nu dagligen matsvinn och arbetar aktivt med att reducera avfall genom SmartBin som omvandlar svinn till näringsrik jord. Inom kort införs ett nytt retursystem för redan miljövänliga engångsförpackningar.

– Vi är så stolta över att bryta ny mark och ta ett kliv framåt i vårt hållbarhetsarbete. Detta är ett stort och viktigt arbete som vi har gjort tillsammans med SKF. Det är en början på ett betydligt större jobb. Idag är plasten helt fossilfri i personalrestaurangen men resan fortsätter! I våra kök finns fortfarande en liten mängd plast som vi jobbar hårt för att få bort genom nya hållbara innovationer, säger Susanne Lundström, Head of Food Service Products and Performance, ISS Sverige.

ISS har ambitiösa miljömål som syftar till att få till en verklig förändring. Bolaget har länge arbetat med att minska plastförbrukningen, redan 2018 förbjöds all svart plast, som inte är möjlig att återvinna och 2019 togs all PS plast och plastkassar bort från hela sortimentet. De senaste åren har ISS jobbat med flera hållbara alternativ, exempelvis används nu engångsmaterial endast från kartong, bagasse (sockerrör) trä eller papper.

Nyckelord

Bilder

Foto: Per Blomkvist kock på SKF i Göteborg
Foto: Per Blomkvist kock på SKF i Göteborg
Ladda ned bild

Om

ISS facility services
ISS facility servicesFölj ISS facility services

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från ISS facility services

ISS inleder samarbete med LeasePlan för att elektrifiera fordonsflottan22.2.2022 07:07:00 CET | Pressmeddelande

ISS, ett världsledande företag inom facility management och workplace experience, har ingått partnerskap med det globala Car-as-a-service-företaget LeasePlan för att minska koldioxidutsläppen från fordonsflottan. Avtalet är avgörande för att ISS ska uppnå sitt nettonollutsläpps-mål till 2030. Detta är ett av flera hållbarhetsinitiativ som lanseras inom ISS för att uppnå nettonollutsläpps-målet inom samtliga scope till 2040.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum