Consid

It- och kommunikationsjätte etablerar sig i Kristianstad

Dela

Consid, ett av Sveriges mest snabbväxande tjänsteföretag, expanderar ytterligare och etablerar sig nu i Kristianstad. På två års sikt innebär etableringen ett 50-tal nya arbetstillfällen till staden.

Kristianstad
Kristianstad

- Kristianstad är en kommun i tillväxt. Det gör att vi också är en attraktiv kommun för företag att etablera sig i. Vi ser mycket positivt på att ett hårdsatsande företag som detta väljer Kristianstad som etableringsort, säger kommunalrådet i Kristianstad, Pierre Månsson (L).

Kristianstad är tillväxtmotor i nätverket Skåne Nordost och en naturlig del av Öresundsregionen, samt samarbetet Greater Copenhagen. Näringslivet präglas av livsmedelsproduktion, tjänsteföretag, byggföretag och detaljhandel.

- Kristianstad är perfekt som etableringsort. Här finns ett näringsliv i stark tillväxt, samt stora möjligheter till kompetensenförsörjning från Kristianstad högskola – som har flera intressanta it-utbildningar, säger Simon Hoof, etableringsansvarig på Consid.

Consids första kvartal 2021 var det starkaste hittills, med en omsättning på över 380 miljoner kronor, en ökning med drygt 24 procent jämfört med året innan. Samtidigt anställdes drygt 130 nya medarbetare. Consid har därmed över 1 200 anställda totalt i Sverige.

Helåret 2020 omsatte Consid 1,22 miljarder kronor, en ökning med nära 20 procent jämfört med föregående år.

- Consid går starka ur pandemin och vi satsar framåt. Vi kommer att expandera kraftigt 2021 och vi siktar mot en omsättning på två miljarder kronor inom en snar framtid, säger vd Peter Hellgren.

Den rekordstarka tillväxten beror till stor del på den snabba digitala transformationen som samhället genomgår. Consid tar marknadsandelar och vinner allt fler strategiska affärer i befintliga och nya partnerskap.

-Det är mycket positivt att vi får hit en stor etablering inom tjänstesektorn. Det är bra inte minst för branschbalansen, säger Tina Gunnarsson, näringslivschef i Kristianstads kommun.

Kristianstad kommer att ingå i region C3, tillsammans med Karlskrona och Karlshamn.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kristianstad
Kristianstad
Ladda ned bild
Tina Gunnarsson, näringslivschef Kristianstads kommun.
Tina Gunnarsson, näringslivschef Kristianstads kommun.
Ladda ned bild
Pierre Månsson (L) och Tina Gunnarsson.
Pierre Månsson (L) och Tina Gunnarsson.
Ladda ned bild
Peter Hellgren, vd Consid.
Peter Hellgren, vd Consid.
Ladda ned bild
Simon Hoof, etableringsansvarig Consid.
Simon Hoof, etableringsansvarig Consid.
Ladda ned bild

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget har kontor i Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Norrköping, Linköping, Nyköping, Göteborg, Halmstad, Malmö, Helsingborg, Karlshamn, Karlskrona, Kalmar, Ljungby, Värnamo, Växjö, Jönköping, Borås, Karlstad, Gävle och Sundsvall. Consid startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag över 1 200 anställda och omsätter över en miljard kronor. Läs mer på www.consid.se.

Digital transformation, Mobilitet och apputveckling, Marknadsföring och kommunikation,

Digitala tjänster, e-handel & plattformar och Utbildningar.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum