Inspektionen för vård och omsorg

IVO uppmanar alla som har tagit bort hudfläckar vid Fläckmottagningen i Kungsbacka att uppsöka vårdcentral för bedömning

Dela

Fläckmottagningen i Kungsbacka har trots IVO:s beslut om stängning 2019, fortsatt att bedriva verksamhet. IVO uppmanar nu alla som anlitat mottagningen att kontakta vårdcentral för bedömning.

Fläckmottagningen i Kungsbacka har tidigare erbjudit personer att ta bort hudförändringar. Verksamheten förbjöds 2019 av Inspektionen för vård och omsorg, eftersom mottagningen inte skickade borttagna hudfläckar för analys av läkare.

- Vi vet nu att det finns personer som fått hudförändringar borttagna av Fläckmottagningen i Kungsbacka efter förbudet. Vi vet också att det rört sig om hudförändringar som inte först blivit bedömda av läkare. Detta kan innebära en risk för att hudförändringar som kan vara elakartade inte upptäcks eller behandlas i tid. Vi uppmanar de personer som fått en hudförändring borttagen av den här verksamheten att ta kontakt med sin vårdcentral för en kontroll, säger säger Mari-Ann Larsen, enhetschef på IVO.

Fläckmottagningen har inte fört patientjournaler eller dokumenterat sina besökare. IVO vet därför inte vilka personer som har besökt verksamheten och kan därmed inte kontakta dem direkt. Därför väljer vi nu att på detta sätt kontakta allmänheten via media.

 

Kontakter

Om

Inspektionen för vård och omsorg
Inspektionen för vård och omsorg
Box 45184
104 30 Stockholm

010-788 5010http://www.ivo.se/

IVO ansvarar för tillsyn över hälso- och sjukvård, hälso- och sjukvårdspersonal, socialtjänst och verksamhet enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Myndigheten ansvarar också för viss tillståndsprövning.

Följ Inspektionen för vård och omsorg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Inspektionen för vård och omsorg

IVO: Stor brist på disponibla vårdplatser inom sjukhusvården24.3.2022 11:00:03 CET | Pressmeddelande

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) genomför en nationell tillsyn av samtliga regioners sjukhusvård. I ett första steg av tillsynen har IVO begärt in uppgifter och analyser från alla regioner med fokus på vårdplatser och bemanning. IVO kan idag presentera en sammanställning av regionernas redovisningar. Sammantaget får IVO en bild av en sjukhusvård som präglas av stor brist på vårdpersonal och därmed brist på disponibla vårdplatser.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum