Norrköpings kommun

Jack Vreeswijk gästar traditionellt nationaldagsfirande i Olaiparken

Dela

Efter att under två år ha tvingats fira nationaldagen digitalt på grund av pandemi är det traditionella och uppskattade firandet i år tillbaka i Olaiparken. Som vanligt med fullt av aktiviteter och uppträdande. Nationaldagstal hålls av kommunfullmäktiges ordförande Maria Sayeler Behnam (S).

–  Vi vet att nationaldagsfirandet uppskattas av väldigt många och det känns jättekul att vi i år kan vara tillbaka i Olaiparken. Nu hoppas vi att många sluter upp och vill vara med och fira, säger Maria Sayeler Behnam (S).

Enligt tradition skjuts det också salut från toppen av Olaikyrkans klocktorn av Greve Stenbocks Karoliner. Detta markerar starten av det formella programmet. Förutom nationaldagstalet innehåller programmet inslag som flaggutdelning, folkdans och musikunderhållning. Norrköpings ungdomsmusikkår brukar vara ett uppskattat inslag likaså den avslutande konserten i parken där vi i år har den stora glädjen att presentera Jack Vreeswijk.

– Under dagen bjuds det också på kaffe, saft och kaka till alla besökare och familjeunderhållning i form av Barnens Allsång, ansiktsmålning, tävlingar och ballonger till de små. Det blir ett traditionellt nationaldagsfirande där man kan mötas och umgås, säger Maria Olofsson, eventkoordinator i Norrköping kommun.

Den 6 juni firas också motorhistoriska dagen och på plats i Olaiparken finns Norrköpings veteranbilsklubb och visar upp sina fina bilar.

En annan tradition som återupptas detta år är Nationaldagskonserten i Rådhusets trapphall klockan 20.00.

Kontakt:
Maria Olofsson
Titel: Evenemangskoordinator Kultur, event & fritid Norrköpings kommun
Telefon: 0730- 20 10 89


Maria Sayeler Behnam (S)
Titel: kommunfullmäktiges ordförande
Telefon: 073-896 15 86

_____________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Kultur- och fritidsnämndens stipendiater utsedda20.5.2022 14:40:00 CEST | Pressmeddelande

Den 19 maj beslutade kultur- och fritidsnämnden vilka nio personer som tilldelas årets stipendier inom kultur- och idrottsområdet. Årets Moa Martinson stipendium gick till konstnären Sahar Burhan. Den unge violinisten Vidar Karlsvärd och arkitektstudenten Carl Danielsson fick kulturstipendierna till unga lovande talanger. Boxaren Lucin Seropian, NBK Akilles fick Pernilla Wibergs stipendium och Jonas Jacobssons stipendium gick i år till simmaren Emil Kernen, Norrköpings kappsimningsklubb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum