Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Jackson Rowe - Årets Forward i SBL Herr

Dela

Under slutspelet i Svenska Basketligan Herr delar vi ut årets utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen 2021-2022. Idag delar vi ut priset Årets Forward - som går till Jackson Rowe, Norrköping Dolphins!

Alla utmärkelser i SBL Herr röstas fram av coacher, lagkaptener och mediarepresentanter, och för andra gången har även supportrar varit med och lagt sina röster på årets utmärkelser. Fansens röster räknas om till 25% av det sammanlagda röstresultatet, och coacher, lagkaptener och medias röster står för 75% av rösträkningen.

Utmärkelserna Årets Lyft, och Årets Matcharrangemang (delas ej ut 2022), delas ut av Svenska Basketbollförbundet. 

Årets Forward: Jackson Rowe, Norrköping Dolphins

Under sin första säsong i SBL Herr har den 25-åriga kanadensaren varit en av Norrköping Dolphins mest framträdande spelare, och en av nycklarna till att de regerande mästarna vann grundserien. 

Under säsongen spelade Jackson Rowe i 31 av 32 grundseriematcher, och startade alla 31 han spelade. Han leder Norrköping i poäng (16.4) och returer (7.4) per match. Dessutom snittar han 2.0 assists, 1.1 steals och 0.7 blockade skott per match, på 26 minuters speltid.

Tolv gånger under grundserien gjorde Rove 20 poäng eller mer i en match, med toppnoteringen 28 poäng mot Fryshuset Basket den 14 december 2021.

I omröstninge till utmärkelsen Årets Forward fick Rowe 40% av rösterna, och var den som fick flest röster både hos lagkaptener, coacher och media, samt hos fansen.

Det här är den fjärde utmärkelsen som går till Norrköping Dolphins. Tidigare har medlemmar i klubben mottagit utmärkelserna Årets Försvarare (Tim Schüberg), Årets Stjärnskott (Hugo Bergström) och Årets Coach (Mikko Riipinen).

Kommentar till utmärkelsen:
"I ett lag fullt av stjärnor har Årets Forward stått ut med sin mångsidighet och sina spetskvalitéer, där han bidragit starkt till lagets fortsatta framgångar."

Röstresultat Topp 5 - Årets Forward

    Coacher, Lagkaptener & Media Fans  
# ÅRETS FORWARD 75 % 25 % TOTALT (100%)
1 Jackson Rowe, Norrköping Dolphins 33,3 6,8 40,10%
2 Pierre Hampton, Jämtland Basket 19,4 6,3 25,70%
3 William Gutenius, Borås Basket 8,3 4,1 12,40%
4 Jordan Giles, Köping Stars 8,3 2,1 10,40%
5 Bryce Douvier, BC Luleå - 4,6 4,60%
- Övriga 5,7 1,1 6,80%

Regler för omröstningen
- Coacher, Lagkaptener och Medias röster står för 75%, supportrarnas röster för 25% av den totala rösträkningen.
- Ingen får rösta på någon ur sin egen organisation (om man är coach eller lagkapten). Då stryks rösten.
- Obligatorisk röstning för coach och lagkapten. Om coach eller lagkapten inte röstar alls kan ingen ur deras klubb vinna något pris.
- Endast coacher och spelare som deltagit i 19 eller fler matcher (60%) under grundserien kan vinna ett pris. 

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Damlandslaget samlas för juniläger10.5.2022 14:22:31 CEST | Pressmeddelande

Årets första damlandslagstrupp kallas till läger 11-15 juni, och förbundscoacherna har valt att ta ut en ung trupp som ska få chansen att visa upp sig inför fortsättningen av EM-kvalet. – Det är en mix av collegespelare, SBL-spelare och några yngre utlandsproffs som varit med tidigare. Att vi inte har några kvalmatcher i sommar ger oss nu chansen att få jobba med dessa spelare och se vilka som kan slå sig in i truppen i november, säger förbundscoach Ira Otamiri.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum