Einar Mattsson

”Jag är stolt över att bidra i en verksamhet som bygger och förvaltar trygga hem för generationer” — fredagsporträttet med Marianne Badman

Dela

Hon gillar att göra det svåra enkelt, och skriver gärna om både energieffektivisering, renovering och matavfallsinsamling. Arbetet på Einar Mattsson gör henne stolt. Marianne gillar bollsporter, att odla och utvecklar gärna sin kreativitet. Lär känna vår kommunikatör för Einar Mattsson Fastighetsförvaltning i dagens porträtt.

Foto: Erika Norell / Einar Mattsson
Foto: Erika Norell / Einar Mattsson

Vilken var din första kontakt med Einar Mattsson och hur var den?
– Jag fick ett varmt och proffsigt bemötande redan vid anställningsintervjun. Det första intrycket stämde bra med hur andan är på Einar Mattsson. Det är ett vänligt och omtänksamt företag med stort engagemang och ambition att ständigt bli bättre.   

Vad har du för yrkeserfarenhet och utbildningar?
– I grunden har jag har en Magisterexamen i kommunikationsvetenskap. Under mitt yrkesliv på LM Ericsson, Svenska kyrkan och Familjebostäder har jag sedan fyllt på med kurser i bland annat journalistik, grafisk kommunikation och projektledning.

Vad är det bästa med att vara anställd inom EM-koncernen?
– Jag trivs med människorna som väljer att arbeta på Einar Mattsson! Jag tror att kollegorna precis som jag uppskattar att vara del av en organisation som vill bidra till samhället genom att bygga bra bostäder och förvalta husen så att de kan vara trygga hem i generationer. 

Vad är din roll och ditt huvudsakliga ansvar?
– Jag har glädjen att vara kommunikationsstöd till de chefer och medarbetare på Einar Mattssons Fastighetsförvaltning som varje dag arbetar för att ta hand om mer än 14 000 lägenheter runt om i Stockholm. Det är ett fantastiskt roligt och omväxlande att samarbeta med många personer i olika roller.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?
– Det är en blandning av att planera kommunikationen i olika projekt, skriva nyhetsbrev, ge skrivarstöd och att lyfta fram allt bra som görs. Under det senaste året har det så klart varit fokus på Covid-19, samt att ge stöd till utvecklingsarbetet som pågår inom organisationen.

Vad är svårast med att vara kommunikatör i en fastighetskoncern?
– Det svåra är också det som är roligast. Att förklara krångliga byggtermer och processer så att de som inte är insatta förstår. Det är i skärningen mellan specialisternas expertkunskap och hyresgästernas vardag som kommunikatören kan göra skillnad.

Innan Einar Mattsson så arbetade du på ett bolag som jobbat länge med hållbarhetsfrågor. Har du nytta av det nu när hela branschen tagit steg framåt?
– Ja, det tror jag. Erfarenhet av energieffektivisering och matavfallsinsamling är särskilt viktigt på Einar Mattsson just nu.

Dina kollegor vittnar om att du är en god skribent och särskilt på att formulera dig diplomatiskt och tydligt. Har du några skrivtips?
– Tack, det var roligt att höra. Det viktigaste i all kommunikation är att tänka på målgruppen. Vem är det du vänder dig till, vilken förförståelse och känslor har personen för ämnet och situationen? Besvara frågorna; Vad, Vem, När, Hur och Varför. Ganska självklara knep, men väldigt användbara.

Hur hanterar du stress? Var är din favoritplats för återhämtning?
– Jag är inte så bra på att vila i hängmattan. Att gräva om kökslandet och klippa gräs är återhämtning för mig. Jag tycker också om att spela tennis och golf, och att måla. Just nu målar jag motiv med inspiration från mitt bostadsområde med exteriörer och interiörer från 40-talet.

Du och din familj bygger ett fritidshus med gammal teknik. Hur kommer det sig?
– Förra året fick vi ta hand om ett gammalt hus som vi med hjälp av en timmerman har flyttat till en tomt där det byggs upp igen stock för stock. Det känns bra att använda fönster och dörrar som någon har snickrat ihop för hundrafemtio år sedan. Det krävs en hel del tålamod, men är väldigt häftigt och känns bra i magen.

Har du något råd att ge en 18-åring med arbetslivet framför sig?
– Det är svårt att ge råd eftersom vi alla har olika drivkrafter och önskemål. Jag har inte planerat mitt yrkesliv så noga utan valt arbetsplatser med människorna som jag vill jobba med och där jag får lära mig nytt.

Nyckelord

Bilder

Foto: Erika Norell / Einar Mattsson
Foto: Erika Norell / Einar Mattsson
Ladda ned bild

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

”När något är gratis så är det ofta du som är produkten” — fredagsporträttet med Anders Bäckström20.5.2022 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Med allvaret med sig från Stora Alvaret har Anders Bäckström ändå alltid nära till skratt. Trots komplicerade regelverk som GDPR och annan personuppgifts- och datalagrings-lagstiftning, lär, stöttar och lotsar Anders den familjeägda koncernens anställda i personuppgiftsfrågor. Fritiden ägnas åt hemmet, podden Dataministeriet och en och annan klinkande ton på den nya mandolinen har det också hunnit bli. Lär känna den mycket uppskattade kollegan Anders i dagens porträtt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum