Einar Mattsson

”Jag har förmånen att få träffa och samarbeta med så många olika kollegor” — fredagsporträttet med fastighetstekniker Philip Jeltsch 

Dela

Philip jobbar dagligen med teknik, miljö och energi i sitt jobb som fastighetstekniker. Han gillar variationen, tycker om de trivsamma kollegorna och inte minst av att vara på ett stort och ändå familjärt fastighetsbolag. Han njuter i nuet och blickar samtidigt framåt tio år i tankarna. Läs mer om en av våra populära fastighetstekniker i dagens fredagsporträtt.

Foto: Erika Norell
Foto: Erika Norell

När och hur hamnade du på Einar Mattsson? 
— Jag såg jobbet i en annons på nätet och kom hit under våren 2018. 

Vad hade du för bild av företaget? 
— Det jag kände till då var att det var ett större och framgångsrikt företag inom fastigheter.  

Hur kommer det sig att du blev fastighetstekniker? 
Efter att ha jobbat med liknande yrken innan så jag tänkte att den rollen skulle passa mig som handen i handsken. 

 Vad är det som lockar med att jobba med installationer, drift och underhåll av hus? 
—Den stora variationen svarar jag då. En dag inte är den andra lik. Jag ställs också införnya utmaningar så det blir aldrig monotont eller tråkigt.  

Hur blir man fastighetstekniker? Hur var det när du började? 
Jag började först som fastighetsskötare, vilket är ganska vanligt innan du blir fastighetstekniker. När jag blev fastighetsskötare så arbetade jag nära en annan erfaren fastighetsskötare, som lärde mig hur vi brukar jobba och hur jag ska hantera våra ärenden. 

Vad är bäst med att jobba på Einar Mattsson? 
—Att jag har förmånen att få träffa så olika kollegor att samarbeta med. Alla är dessutom väldigt trivsamma.  

Som tekniker har du verktyg hängande på byxorna. Vilket verktyg är din favorit? Vilket använder du minst? 
Favoritverktyget är en Bahco 0.6x3.5 spårskruvmejsel. Jag vet dessvärre inte vilken jag använder minst,alla används flitigt 

Du är en uppskattad fastighetstekniker. Vad beror det på tror du? 
Jag vet inte riktigt. Kanske beror det på att jag alltid har ett trevligt bemötande till kunder och kollegor. Plus alla ärenden jag uträttar, och hur jag gör det,gör våra hyresgäster nöjda och glada. 

Hur hanterar du stress? 
— Då försöker jag slappna av och tänka att ”det får ta den tid det tar”. Sedan försöker jag vila och njuta av att den stressande uppgiften blev klar när jag kommer hem. 

Har du någon särskild favoritstadsdel, hus eller ett område som betyder lite extra för dig?  
Nej, jag har faktiskt inte någon särskild. Alla fastigheter betyder lika mycket för mig. Jag gillar att de är olika.  

Vad tror du att digitaliseringen betyder för oss som fastighetsbolag? 
Att vi kan jobba smidigare, smartare och mer framtidsvänligt. Förr var det många manuella avläsningar, idag kan det skickas data direkt, så att vi kan optimera styrningen av husen kring värme, vatten och el bland annat 

Hur tror du att ditt yrke ser ut om tio år? 
Då har jag vidareutbildat mig, specialiserat mig ännu mer och har ett jobb som jag ser en framtid i och tycker om. 

Vilka är dina andra fritidsintressen? 
Jag tycker om fotboll, Hammarby, och sport i allmänhet. Jag fiskar, mest rovfiskar och har tävlat i gäddfiske. Gillar naturen, mat och dryck i alla dess former, och såklart mina nära och kära. Allt som har med det fina livet att göra. 

Har du ett smultronställe någonstans? 
Jag är en enkel man. En plats i solen räcker för mig. 

Avslöja något väldigt få vet om dig. 
—Jag är bra på att teckna. Har ritat mina egna, och även framtida, tatueringar. 
 
Om du ska tipsa en 18-åring om några framtidsvisdomar att bära med sig, vad säger du då? 
— Tänk på framtiden och utbilda dig ien riktning du tycker är roligt.

Nyckelord

Bilder

Foto: Erika Norell
Foto: Erika Norell
Ladda ned bild

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

”När något är gratis så är det ofta du som är produkten” — fredagsporträttet med Anders Bäckström20.5.2022 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Med allvaret med sig från Stora Alvaret har Anders Bäckström ändå alltid nära till skratt. Trots komplicerade regelverk som GDPR och annan personuppgifts- och datalagrings-lagstiftning, lär, stöttar och lotsar Anders den familjeägda koncernens anställda i personuppgiftsfrågor. Fritiden ägnas åt hemmet, podden Dataministeriet och en och annan klinkande ton på den nya mandolinen har det också hunnit bli. Lär känna den mycket uppskattade kollegan Anders i dagens porträtt.

”Det är roligt att jobba hos trevliga hyresgäster” — fredagsporträttet med Tommy Hagström13.5.2022 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Tommy arbetar med att få bostäderna att fungera som de ska, så att våra hyresgäster kan trivas och känna sig trygga. Som fastighetstekniker arbetar han förebyggande med tillsyn, skötsel och med felavhjälpande underhåll i bostäder och av fastighetstekniska system. Värme, ventilation och annan teknisk utrustning måste fungera. Fritiden tillbringar han helst i skärgården, gärna med en stunds gäddfiske med sonen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum