Einar Mattsson

"Jag uppskattar helhetstänket och långsiktigheten som krävs när man renoverar " — fredagsporträttet med John Magnusson

Dela

John Magnusson är projektledaren som spritter av energi, som aldrig räds att ställa en fråga när han inte kan eller förstår, men som alltid vill förstå. Han njuter som mest tillsammans med andra och gillar renoveringarnas komplexitet och utmaningar. John har alltid siktet på, och tror alltid att alla kan bli ännu bättre. Mellan fasader och fotbollsmatcher pågår hans liv. Ta del av en oerhört uppskattad medarbetare från Einar Mattsson här.

John, vad är ditt uppdrag på Einar Mattsson?
— 
För ungefär ett år sedan började jag arbeta som projektledare för avdelningen i koncernen som jobbar med underhålls- och ROT-projekt. Jag arbetar med ägarfamiljens fastigheter men också för externa fastighetsägare. Det kan exempelvis handla om att sätta in ett nytt inpasseringssystem eller ett helt nytt klimatskal. (klimatskal = de yttre delarna av ett hus, såsom tak, fasad, fönster och balkonger.)

Vad av det du gör är roligast och mest utvecklande?
— 
Mitt breda kontaktnät internt gör att jag har stor inblick i andras yrkesroller. Så jag tar ständigt lärdom av andras projekt och det utvecklar mig. Jag är en social person och uppskattar därför särskilt allt det samarbete som krävs för att ta fram gemensamma lösningar på de problem vi stöter på i vardagen. Det svåraste i mitt jobb är nog att kunna hantera många projekt parallellt, det är mycket som ska kommas ihåg och många detaljer som absolut inte får tappas bort.

Du är en ytterst nyfiken och kunskapstörstande person. Vad är det som fascinerar just med renoveringen av gamla hus?
— 
Jag uppskattar det helhetstänk och den långsiktighet som krävs när man renoverar och underhåller äldre byggnader. Att kunna knyta ihop säcken med alla de yrkeskategorier som krävs för att exempelvis få till en renovering av hela klimatskalet. Det är väldigt tillfredsställande att få till.

Einar Mattsson är ett familjeägt bolag. Det här att du ansvarar för renovering av de hus dagens grundare till koncernen byggt upp. Påverkar det dig på något sätt, att du är en del i att förvalta ett arv?
— 
Ja, det påverkar mig definitivt att vara en del av ett företag där jag ständigt möter ägarna. Deras förhållningssätt till saker gör också att det är en familjär känsla här. När det gäller mina projekt så är alltid mitt huvudfokus att leverera det som är bäst för både fastigheten och fastighetsägaren. Det spelar ingen roll om kunden är en av Einars arvtagare eller en extern uppdragsgivare. Mitt fokus och mina arbetssätt är alltid desamma.

Hur jobbar du med hållbarhet i dina projekt?
— 
Vi försöker alltid tänka långsiktigt och hållbart i alla projekt. Målet är ju att byggnaden ska hålla under lång tid. Inför varje renovering har vi alltid fångat upp så mycket som möjligt för att minska transporter, materialåtgång, att fastigheten alltid blir mer energieffektiv.

Hur känns det när ett renoveringsprojekt är klart och slut-besiktigat?
— 
Det känns underbart att avsluta projekt. Både att få följa projekten från planering till att det är klart.  Inte minst för glädjen från hyresgästerna när det är över och de får flytta tillbaka till sitt uppfräschade hem.

Om man snabbt vill få en bra inblick vad det pratas om i byggbranschen kring just renovering, vilka är dina källor för att hänga med?
— 
Mina i särklass bästa källor är mina kollegor som ständigt bidrar med insikt och fiffiga problemlösningar. Dessutom ger de mig erfarenhetsåterföring dagligen på vad vi kan ta med oss för att kunna göra vissa saker ännu bättre nästa gång. Så att vi hela tiden blir bättre och smartare.

Vem ser du upp till yrkesmässigt på Einar Mattsson, varför?
— 
Jag omges som sagt dagligen av fantastiskt hjälpsamma och kunniga kollegor som gör sitt yttersta för att jag ska trivas på jobbet och också utvecklas som projektledare. Därför vore det fel, och nästintill omöjligt, för mig att peka ut en enskild person som inspirationskälla.

Vad kan Einar Mattsson göra för att uppmuntra dagens yngre att gilla vår bransch och Einar Mattsson som arbetsgivare?
— 
Fastighetsbolag överlag kan nog bli bättre på att förklara att alla roller inom branschens företag inte innebär att du måste bygga eller kunna driva byggprojekt. Det finns så många olika roller att välja bland med olika inriktningar. Att utbilda sig inom fastighetsbranschen är ett långsiktigt val som kan innebära många spännande och oväntade karriärmöjligheter. Sedan får vi inte glömma att det är en stabil bransch. Tryggt och säkert, särskilt med fastigheter med bostäder.

Vad har du för intressen? Vad gör du på din fritid?
— 
Jag spelar golf, åker slalom och följer barnens olika fritidsaktiviteter.

Berätta något vi inte vet om dig.
— 
Jag har häktats i skidorten St. Anton i Österrike för olovlig åkning utanför pistområdet.

Hur ser en ledig favoritlördag ut för dig?
— 
Då går jag upp tidigt på morgonen och spelar golf med mina vänner för att efter lunch följa med barnen och ”heja på” vid någon av deras fotbollsmatcher. Efteråt så blir det såklart grillning och grannhäng på baksidan av radhuset.

Om du fick välja att träffa en person (idol/kändis/guru) en hel dag, vem skulle du välja?
— 
Då skulle jag vilja äta lunch och spela med golf-proffset Rory McIlroy. Vilken dröm.


Tack, John!

Nyckelord

Bilder

Om

Einar Mattsson-koncernen har varit verksam på Stockholms fastighetsmarknad sedan 1935.
De andra verksamheterna i koncernen utgörs av projektutveckling, fastighetsförvaltning, bygg och övriga investeringar.
Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

"Einar Mattssons omtänksamhet om både kunder och medarbetare sticker ut" — fredagsporträttet med Lisa Bruce22.1.2021 10:00:31 CETBlogginlägg

I dagens fredagsporträtt får du läsa om Lisa Bruce, chef för Servicecenter på Einar Mattsson. Tillsammans med sitt team är Lisa ansiktet utåt mot våra kunder oavsett om du ringer, mejlar eller besöker våra kontor. Hon har gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen, har stora ambitioner att utveckla sitt ledarskap, är en stor sportnörd och trivs bäst på landstället på Muskö.

SACO väljer Einar Mattsson för kommersiell fastighet15.1.2021 10:06:17 CETPressmeddelande

Den 11 januari tog Einar Mattsson över förvaltningen av Sveriges Akademikers Centralorganisations totalrenoverade fastighet på Lilla Nygatan 14 i Gamla Stan i Stockholm. Den nyrenoverade fastigheten är en renodlad kommersiell fastighet. Av de åtta våningsplanen innehar SACO själva två plan varav ett plan har en modern konferensanläggning. I uppdraget ingår teknisk och administrativ förvaltning samt drift.

"Vi får inte stanna upp och bli fega inför de förändringar digitaliseringen medför" — fredagsporträttet med Gustavo Karlsson15.1.2021 10:00:00 CETBlogginlägg

Det finns knappast någon inom Einar Mattsson-koncernen som inte vet vem han är, både på huvudkontoret och ute på byggen och etableringar. Idag får du möta glädjespridaren och IT-teknikern Gustavo Karlsson. Han ser alla och lägger en tröstande hand på en kollegas axel för att markera att han finns där om det behövs. Han är snabb i sitt yrke, serviceinriktad som få och mer strategisk kring vår digitalisering än vad de flesta känner till.

”Det bästa är att vara en del av en viktig samhällsfunktion och en väldigt omtyckt fastighetsägare” — fredagsporträttet med Marcus Westblom11.12.2020 10:00:00 CETBlogginlägg

I dagens fredagsporträtt möter vi Marcus, som idag sitter i vår kundtjänst och tar emot felanmälningar från hyresgäster. Han är ung, glad och har stor humor. Han hanterar allt från upplevelsen av iskalla besticklådor till fint beröm från tacksamma äldre damer och herrar. Kanske blir det en fortsatt kundtjänst-karriär i ett spansktalande land framöver om inte hajforskningen hamnar i fokus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum