Jämförelsesajt om elavtal

Dela

Allt fler har börjat se över sina elavtal till följd av att priset på el har varierat kraftigt det senaste året. Elpriserna har varit väldigt höga och flera gånger om har rekordnoteringar uppnåtts i flera delar av landet. Det instabila läget i omvärlden och det förväntade begränsade utbudet framöver gör att många experter förutspår att priserna kommer att fortsätta uppåt.

Eftersom el handlas på elbörsen beror priset på den efterfrågan och det utbud som finns. Priserna varierar också beroende på var i landet som du befinner dig eftersom Sverige är uppdelat i fyra olika områden som har olika utbud och efterfrågan. Uppdelningen innebär bland annat att priserna är betydligt högre i de södra delarna av Sverige eftersom det är ett lågt utbud och en hög efterfrågan på el i de södra delarna. 

Även om du som privatperson inte kan påverka priset på el direkt finns det ändå flera saker som du kan göra för att hålla nere kostnaderna på bästa sätt. Det är till exempel bra att regelbundet se över vilket avtal som du har. Det är bra för att du då får en större kontroll över vilket typ av avtal som du har och hur mycket mer du betalar till elbolaget än endast för den el som du använder. Genom att jämföra flera olika alternativ regelbundet kan du se om det finns andra alternativ som passar dig bättre.

Det kan också vara bra att se över din elförbrukning och olika sätt att minska din förbrukning under dygnets timmar. Om du har kontroll över din elförbrukning och vill att din elkostnad ska påverkas av när du använder elen finns det flera elbolag som erbjuder avtal som gör det möjligt att mäta timpriset på el. Genom ett sådant avtal kan du själv bestämma när under dygnets timmar som du förbrukar mer eller mindre el. Det innebär att du kan välja att göra mer energikrävande sysslor när elen är billigare under dygnets timmar. 

Eftersom priset på el svängt mycket under det senaste året har allt fler börjat se över sitt nuvarande avtal och börjat jämföra det nuvarande avtalet med andra alternativ på marknaden. Vi vet att det är mycket att tänka på för privatpersoner när det kommer till el. Eftersom det är mycket att hålla koll på vill vi underlätta för privatpersoner. Därför skapade vi sajten Hitta Elavtal som gör det möjligt för privatpersoner att jämföra flera olika elbolag, elavtal och deras erbjudanden. 

På sajten finns också information om elmarknaden, olika begrepp och nyheter inom branschen för att privatpersoner ska kunna öka sin kunskap om hur elmarknaden fungerar. Sajten är också till för att privatpersoner ska kunna ta del av information som kan vara bra att tänka på innan man tecknar ett avtal.

Bilder

Om

HeymediaFölj Heymedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Heymedia