Huddinge kommun - politik

Jämlik utbetalning av försörjningsstöd till hushåll med två vuxna

Dela

Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden i Huddinge vill utreda förutsättningarna för att huvudregeln för utbetalning av ekonomiskt bistånd ska vara att betala ut till båda parter om det finns två vuxna i hushållet. Syftet är att uppnå en förbättrad integration och en mer jämlik fördelning av resurserna till hushållets ekonomi.

- Där det förekommer en ojämlik fördelning av resurserna är det ofta mannen som mottar det ekonomiska biståndet. Vi vill att båda parter ska ha rådighet över sin egen ekonomi och jämlikt inflytande över hushållets, säger Christina Eklund (M), kommunalråd med ansvar för gymnasie- och arbetsmarknadsfrågor.

- Vi har skickliga medarbetare som jobbar med dessa frågor redan idag men vi hoppas att denna utredning kan leda till att kvinnors självständighet stärks och att vi som kommun blir ännu bättre i frågor om jämlikhet, säger Christina Eklund (M), kommunalråd med ansvar för gymnasie- och arbetsmarknadsfrågor.

Kontakter

Bilder

Christina Eklund (M), Foto: Thomas Carlgren
Christina Eklund (M), Foto: Thomas Carlgren
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum