Jämställdhetsmyndigheten

Jämställdhetsmyndigheten startar uppsatstävling för studenter

Dela

Studenter vid högskolor och universitet kan nu skicka in sin uppsats till Jämställdhetsmyndigheten och tävla om 25 000 kronor. Bidragen ska ha en tydlig koppling till jämställdhetspolitiken.

Syntolkning: Händer skriver på bärbar dator.
Syntolkning: Händer skriver på bärbar dator.

– Ett av våra grunduppdrag är samla kunskap baserad på forskning och beprövad erfarenhet. Jämställdhet berör många områden i samhället, så bidragen kan handla om allt från statsvetenskap och kriminologi till medicin och företagsekonomi, säger Line Säll, senior utredare vid Jämställdhetsmyndigheten.

Tävlingen pågår till den 31 augusti. Liknande uppsatstävlingar har sedan flera år hållits av bland andra riksdagen, Brottsoffermyndigheten och Konkurrensverket.

– Vi hoppas få in många intressanta uppsatser som bidrar till kunskap om utvecklingen i samhället. Förhoppningsvis kan den här tävlingen också bidra till att fler studenter på högskolor och universitet intresserar sig för jämställdhetsfrågor, säger Line Säll.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Syntolkning: Händer skriver på bärbar dator.
Syntolkning: Händer skriver på bärbar dator.
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Jämställdhetsmyndigheten
Jämställdhetsmyndigheten

Göteborg, Angered

070-784 74 97https://www.jamstalldhetsmyndigheten.se/

Jämställdhetsmyndigheten är en statlig expertmyndighet som följer och analyserar utvecklingen inom jämställdhetsområdet. Myndigheten arbetar med att säkerställa att regeringens jämställdhetspolitiska prioriteringar får genomslag, genom att bidra till ett effektivt genomförande av jämställdhetspolitiken.

Följ Jämställdhetsmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jämställdhetsmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum