Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Janel McCarville - Årets Center i SBL Dam

Dela

Under slutspelet i Svenska Basketligan Dam delar vi ut årets utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen 2020-2021. Idag delar vi ut priset Årets Center - som går till Janel McCarville, Alvik Basket!

Alla utmärkelser i SBL Dam röstas fram av coacher, lagkaptener och mediarepresentanter, och för första gången har även supportrar varit med och lagt sina röster på årets utmärkelser. Fansens röster räknas om till 25% av det sammanlagda röstresultatet, och coacher, lagkaptener och medias röster står för 75% av rösträkningen.

Utmärkelserna Årets Lyft, och Årets Matcharrangemang (delas ej ut 2021), delas ut av Svenska Basketbollförbundet. 

Årets Center: Janel McCarville, Alvik Basket

Under sin femte säsong i SBL (tredje i Alvik Basket) har Janel McCarville fortsatt att visa upp hela sitt register, med spetskvaliteter och erfarenhet som ingen annan kan mäta sig med i SBL Dam.

På 12 matcher har McCarville snittat 16.9 poäng, 9.9 returer, 4.2 assists och 2.8 steals per match, med näst bäst effektivitet i ligan (27.25) - endast lagkamraten Klara Lundquist hade högre effektivitet. Hon ledde seriesegrarna Alvik i tvåpoängsprocent (67%) och blockade skott (1.0).

Mot Wetterbygden Sparks den 18 januari stod hon för 34 poäng, 13 returer, med 45 i effektivitet - tredje högsta effektivitetsnoteringen under grundserien.

Det är andra säsongen i rad som McCarville vinner utmärkelsen Årets Center i SBL Dam. Hon blev dessutom utsedd till Årets MVP 2019-2020. 

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
"Hon kan fortfarande styra en match på ren talang och spelförståelse."

Röstresultat Topp 5 - Årets Center (procent av rösterna)
:
33,2% - Janel McCarville, Alvik Basket
25,9% - Jessica Kelliher, Visby Ladies
13,8% - Alexis Hyder, Högsbo Basket
11,9% - Ama Degbeon, A3 Basket Umeå
4,1% - Allis Nyström, Luleå Basket

Regler för omröstningen
- Coacher, Lagkaptener och Medias röster står för 75%, supportrarnas röster för 25% av den totala rösträkningen.
- Ingen får rösta på någon ur sin egen organisation (om man är coach eller lagkapten). Då stryks rösten.
- Obligatorisk röstning för coach och lagkapten. Om coach eller lagkapten inte röstar alls kan ingen ur deras klubb vinna något pris.
- Endast coacher och spelare som deltagit i 11 eller fler matcher (50%) under grundserien kan vinna ett pris. 

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Silvana Imam släpper ”Känslan” – Sveriges officiella låt till Basket-EM7.6.2021 08:06:29 CEST | Pressmeddelande

Lekfull, medryckande, pang på och magisk som den bästa av basketmatcher. Nu kommer ”Känslan”, basketambassadören Silvana Imams låt till basket-EM som avgörs i Spanien 17–27 juni. Medverkar i låtens video gör landslagsstjärnorna Frida Eldebrink och Kalis Loyd. I samband med släppet lanseras även en klädkollektion ihop med adidas där överskottet används till ett stipendium vars syfte blir att främja basket som inkluderande kraft. Låten släpps 14 juni.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum