Janice och Parham pratar i Studio Halebop i sommar

Dela

En kombination av artister, stylister och atleter sammanfattar podden Studio Halebop som under augusti och september ska berika oss med sina berättelser. Artisterna Janice Kamya Kavander och Parham, fotografen och stylisten Paul Edwards, tidigare handbollsproffset Loui Sand, programledaren Reine-Alix Ndegeyinka och kreativa konsulten Nadia Kandil.

Övre raden från vänster: Paul Edwards, Janice Kamya Kavander och Parham. Nedre raden från vänster: Reine-Alix Ndegeyinka, Loui Sand och Nadia Kandil
Övre raden från vänster: Paul Edwards, Janice Kamya Kavander och Parham. Nedre raden från vänster: Reine-Alix Ndegeyinka, Loui Sand och Nadia Kandil

Vi kommer att höra allt från hur man ofrivilligt blir tvingad till att bli aktivist på grund av sin kropp och varför man väljer att lämna en framgångsrik handbollskarriär till hur man som 22-åring blir en av Sveriges viktigaste modepersonligheter. Med dessa röster vill Halebop bjuda på perspektiv som kompletterar berättelser som hörs i andra kanaler. 

– I mitt snack kommer jag att beröra ämnet psykisk ohälsa och hur det har påverkat mig och min familj. Hur musiken blev min räddning och det kommer att vara personligt. Hoppas att ni vill lyssna, säger artisten Janice Kamya Kavander, som på kort tid tilldelats utmärkelser av bland annat P3 och Dagens Nyheter, Grammisnominerats och turnérat omfattande.

Halebop, som har tagit rygg på ett av Sveriges populäraste program, vill addera en annan typ av berättelser och personer i ett rappare format.

– När jag gick i skolan fick vi lära oss uttrycket ”steal with pride” och det här är ett klassiskt exempel på det. Vi tar rygg på ett otroligt populärt program men med andra röster och i ett rappare format. I det här fallet, med Studio Halebop, har vi personer med många olika perspektiv men alla med den gemensamma nämnaren att de har något intressant att berätta, säger Johanna Sahlman, Head of Halebop, och fortsätter:

– Det finns många röster i Sverige som behöver få höras, och vi är många som behöver höra vad de har att säga. Nu, kanske mer än någonsin, är många öppna för att verkligen lyssna och förstå andra perspektiv än sitt eget, och då vill vi såklart vara med och bidra till det, avslutar Johanna Sahlman.

Varje avsnitt av Studio Halebop är ca 30 minuter långa och det första släpps den 6 augusti på Acast och där poddar finns.

Pratar i Studio Halebop gör:

Janice Kamya Kavander, 25, och uppvuxen i Stockholm. Hon kommer från en musikälskande familj och fann tidigt lusten för musiken. Genom eget låtskrivande och Tensta Gospel Choir hittade hon sin väg in i branschen. På bara några år har hon sedan dess etablerat sig som en självklar del av den svenska musikscenen med sin kraftfulla röst, fylld av djup och svärta, sina personliga berättelser om sorg och hopp och med sina naturliga rötter i RnB och soul. Hon har bland annat tilldelats utmärkelser av P3 och Dagens Nyheter, varit grammisnominerad och turnérat omfattande.

Parham, 35, är född i Iran och uppvuxen i Göteborg. Han är artist och en av Sveriges vassaste textförfattare, som har nominerats till både Grammis och P3 Guld. Han har sedan debuten 2014 hunnit släppa tre album. Låtarna rymmer starka berättelser om kärlek, förlorad ungdom, utanförskap och rasism och växlar mellan självreflektion och samhällskritik.

Loui Sand, 27, kommer från Göteborg och är före detta professionell handbollsspelare. Loui har bland annat spelat i franska klubbar och har gjort över hundra landskamper med svenska damlandslaget. 2019 avbröt han sin handbollskarriär och gick ut med att han under en lång tid mått väldigt dåligt över att vara född i fel kropp. Kort därefter påbörjade Loui den könsbekräftande behandling som han just nu befinner sig mitt i. Här delar han med sig av tankar och erfarenheter från sitt liv, bland annat om att vara icke-vit och adopterad.

Nadia Kandil, 31, född i Polen uppvuxen i Biskopsgården i Göteborg. Bosatt i Stockholm och jobbar som kreativ konsult för varumärken och personligheter inom fashion och lifestyle. Sedan några år tillbaka står hon även själv framför kameran och blivit en profil som på ett ofiltrerat sätt visar upp livets många sidor - allt från modeplåtningar till tisdagar med nudlar till frukost, lunch och middag. Här delar hon med sig av sin upplevelse av att spela svensk, utbrändhet, bli intvingad i aktivism på grund av sitt utseende och om att vara den ”problematiska” i en ängslig bransch som präglas av tystnadskultur.

Paul Edwards, 22, kommer från Stockholm och arbetar som fotograf och stylist där han vill lyfta blickarna från de skönhetsnormer som vi är vana vid. Hans unika bildspråk där han kombinerar styling och scenografi för att bryta normer har väckt intresse landet över och gjort honom till en av Sveriges viktigaste modepersonligheter.

Reine-Alix Ndegeyinka, 23, är född i Burundi och uppvuxen i Upplands Bro utanför Stockholm. I fem års tid har hon drivit, och på senare tid även hostat, talkshowen Tjafs! – ett debattprogram för unga på YouTube. Sedan 2019 driver hon även den mer personliga YouTube-kanalen Reine-Alix. I sitt program delar hon med sig av hela resan bakom sitt entreprenörskap.

Nyckelord

Kontakter

För mer information, kontakta gärna:
Canan Yasar, presskontakt Halebop, canan.yasar@obeyapr.se, 070 383 07 48
Johanna Sahlman, Head of Halebop, johanna.sahlman@halebop.se

Bilder

Övre raden från vänster: Paul Edwards, Janice Kamya Kavander och Parham. Nedre raden från vänster: Reine-Alix Ndegeyinka, Loui Sand och Nadia Kandil
Övre raden från vänster: Paul Edwards, Janice Kamya Kavander och Parham. Nedre raden från vänster: Reine-Alix Ndegeyinka, Loui Sand och Nadia Kandil
Ladda ned bild
Janice Kamya Kavander
Janice Kamya Kavander
Ladda ned bild
Loui Sand
Loui Sand
Ladda ned bild
Nadia Kandil
Nadia Kandil
Ladda ned bild
Parham
Parham
Ladda ned bild
Paul Edwards
Paul Edwards
Ladda ned bild
Reine-Alix Ndegeyinka
Reine-Alix Ndegeyinka
Ladda ned bild

Om

Halebop
Halebop
Stjärntorget 1
16979 Solna

http://www.halebop.se

Halebop är ett varumärke inom TeliaCompany och vänder sig till unga, digitala och prismedvetna kunder. Vi är en av de största mobiloperatörerna på Svenska marknaden och använder Telias nät för våra tjänster.

Följ Halebop

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Halebop

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum