Clarion Hotel Post

JAPANSK TEMPELKOCK GÄSTSPELAR PÅ vRÅ

Dela

Den 29-30 september får vRÅ besök av den världsberömda tempelkocken Toshio Tanahashi i ett unikt gästspel och även en endags workshop.

Toshio bemästrar matlagnings filosofin Shojin-Ryori som bygger på det växtvärlden erbjuder. Shojin anses vara Japans äldsta matkultur och är föregångare till Kaiseki.

Chef Tanahashi kommer att skapa en 6-rätters meny på plats i Göteborg utifrån lokala råvaror. Japanska te-leverantören Yoko Ono matchar te-kombinationer till vårt alkoholfria dryckespaket. Våra sommelierer kommer också att erbjuda ett exklusivt dryckespaket med bl.a sake i olika former.

-Det är en stor ära för oss att välkomna chef Tanahashi hit till restaurang vRÅ och Göteborg. Jag ser fram mot ett kreativt möte i köket där våra svenska råvaror tolkas ur ett Japanskt perspektiv. Superkul att 6-rätters menyn är helt baserad på vad växtvärlden kan ge oss, säger Sofia B Olsson, kökschef vRÅ.

Enligt Toshio är shojinryori-matlagning inte bara en fråga om teknik, utan en andlig praktik som han hoppas kommer att leda till ökad förståelse för hur vi ser vår mat och våra kostvanor. Det är en helt vegetarisk buddistisk mat som för första gången introducerades till Kyoto-kloster av kineserna för över 1000 år sedan. Sho betyder "rena" och jin kommer från ordet "förskott". Med andra ord betyder det att "gå vidare med respekt för den gamla och hålla sig ren." Endast växter används - inget kött eller fisk, utan bara alger, frukt, nötter, frön och grönsaker. Den 56 år gamla Toshio är mästare i sin konst, respekterad världen över av ledande kockar som ex. René Redzepi och Alain Ducasse.

Måndagen den 2a oktober håller Toshio en endagsworkshop på Restaurang vRÅ. Unik möjlighet att få inblick i Shojinköket —japansk tempelmatlagning, med guidning av Toshio. Shojinköket är baserat på zenbuddismen och är ursprunget till japansk kaiseki. Ingredienserna består av grönsaker, alger, frön, nötter och frukt.

Om Toshio Tanahashi

Född 1960 i Kumamoto, Japan. Grundläggande utbildning i zentemplet Gessin-ji. Hade egen restaurang i Tokyo i 15 år och bedrev därefter traditionell tillverkning av sesamtofu. Sedan ett antal år tillbaka reser han runt i världen och sprider Shojinköket för att bidra till en hållbar och hälsosammare värld.

Han har bl a utbildat hos Alain Ducasse au Plaza Athénée, talat vid TEDxTokyo samt World Economic Forum Tokyo tillsammans med Rene Redzepi.

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader- det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt är en  mötesplats för hela Göteborg. Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurangerna Norda Bar & Grill och vRÅ - Swedish ingredients - Japanese flavors. Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Clarion Hotel är levande mötesplatser, centralt belägna konferens-, event, och affärshotell, drivna av passion. Sex år i rad har Clarion Hotel blivit utsedd till Sveriges bästa hotellkedja genom Grand Travel Award, ett pris som röstas fram av 1200 resesäljare. Clarion Hotel tillhör hotellkoncernen Nordic Choice Hotels. Mer information om Clarion Hotel www.choice.se/clarion

Nordic Choice Hotels är Nordens största hotellkedja med 189 hotell och 12 000 anställda i Skandinavien och Baltikum. Företaget marknadsför kedjorna Comfort, Quality Hotels, Quality Resort, Clarion Collection och Clarion, samt 15 unika hotellpärlor inom Nordic Hotels & Resorts. Samtliga hotell är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

 

Om

Clarion Hotel Post
Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10
411 03 Göteborg

+46 31 61 90 00http://www.clarionpost.se/

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader - det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt blir en ny livlig mötesplats för hela Göteborg.

Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurangerna Norda och vRÅ - swedish ingredients - japanese flavors.

Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Följ Clarion Hotel Post

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Clarion Hotel Post

NU INVIGS JULEN ENLIGT TRADITION I GÖTEBORG16.11.2018 11:31:26 CETPressmeddelande

Idag den 16 november invigs julen enligt tradition på Drottningtorget i Göteborg när den gigantiska julrosetten tänds till tonerna av Göteborgs Gospelkör. Likt i fjol visas Faktums nya julkalender upp, i år med temat "Barn skriver om hemlöshet". I kalendern lyfts det berättelser om hemlöshet som är skrivna av barn. Några av dessa berättelser kommer att läsas upp av barn under evenemanget. Stadens alla invånare välkomnas återigen på en julfika med glögg och pepparkakor.

MED NYA UNDERKLÄDER SKA HAN VINNA THE WORLD COCKTAIL CHAMPIONSHIP1.10.2018 16:38:07 CESTPressmeddelande

Snart kan det finnas två världsmästare under det gamla posthusets tak. Joel Konza som tidigare i vår blev ”Årets Bartender 2018” åker nästa vecka till Tallin för att representera Sverige i ”The world cocktail championship”, som anordnas årligen av international bartender association. Joel kommer att tävla i kategorin ”sparkling wine”, där har han tagit fram en drink som han valt kalla Jenny Lind, efter operasångaren från 1850-talet som bär samma namn som gatan han bor på i Göteborg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum