Clarion Hotel Post

JAPANSK TEMPELKOCK GÄSTSPELAR PÅ vRÅ

Dela

Den 29-30 september får vRÅ besök av den världsberömda tempelkocken Toshio Tanahashi i ett unikt gästspel och även en endags workshop.

Toshio bemästrar matlagnings filosofin Shojin-Ryori som bygger på det växtvärlden erbjuder. Shojin anses vara Japans äldsta matkultur och är föregångare till Kaiseki.

Chef Tanahashi kommer att skapa en 6-rätters meny på plats i Göteborg utifrån lokala råvaror. Japanska te-leverantören Yoko Ono matchar te-kombinationer till vårt alkoholfria dryckespaket. Våra sommelierer kommer också att erbjuda ett exklusivt dryckespaket med bl.a sake i olika former.

-Det är en stor ära för oss att välkomna chef Tanahashi hit till restaurang vRÅ och Göteborg. Jag ser fram mot ett kreativt möte i köket där våra svenska råvaror tolkas ur ett Japanskt perspektiv. Superkul att 6-rätters menyn är helt baserad på vad växtvärlden kan ge oss, säger Sofia B Olsson, kökschef vRÅ.

Enligt Toshio är shojinryori-matlagning inte bara en fråga om teknik, utan en andlig praktik som han hoppas kommer att leda till ökad förståelse för hur vi ser vår mat och våra kostvanor. Det är en helt vegetarisk buddistisk mat som för första gången introducerades till Kyoto-kloster av kineserna för över 1000 år sedan. Sho betyder "rena" och jin kommer från ordet "förskott". Med andra ord betyder det att "gå vidare med respekt för den gamla och hålla sig ren." Endast växter används - inget kött eller fisk, utan bara alger, frukt, nötter, frön och grönsaker. Den 56 år gamla Toshio är mästare i sin konst, respekterad världen över av ledande kockar som ex. René Redzepi och Alain Ducasse.

Måndagen den 2a oktober håller Toshio en endagsworkshop på Restaurang vRÅ. Unik möjlighet att få inblick i Shojinköket —japansk tempelmatlagning, med guidning av Toshio. Shojinköket är baserat på zenbuddismen och är ursprunget till japansk kaiseki. Ingredienserna består av grönsaker, alger, frön, nötter och frukt.

Om Toshio Tanahashi

Född 1960 i Kumamoto, Japan. Grundläggande utbildning i zentemplet Gessin-ji. Hade egen restaurang i Tokyo i 15 år och bedrev därefter traditionell tillverkning av sesamtofu. Sedan ett antal år tillbaka reser han runt i världen och sprider Shojinköket för att bidra till en hållbar och hälsosammare värld.

Han har bl a utbildat hos Alain Ducasse au Plaza Athénée, talat vid TEDxTokyo samt World Economic Forum Tokyo tillsammans med Rene Redzepi.

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader- det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt är en  mötesplats för hela Göteborg. Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurangerna Norda Bar & Grill och vRÅ - Swedish ingredients - Japanese flavors. Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Clarion Hotel är levande mötesplatser, centralt belägna konferens-, event, och affärshotell, drivna av passion. Sex år i rad har Clarion Hotel blivit utsedd till Sveriges bästa hotellkedja genom Grand Travel Award, ett pris som röstas fram av 1200 resesäljare. Clarion Hotel tillhör hotellkoncernen Nordic Choice Hotels. Mer information om Clarion Hotel www.choice.se/clarion

Nordic Choice Hotels är Nordens största hotellkedja med 189 hotell och 12 000 anställda i Skandinavien och Baltikum. Företaget marknadsför kedjorna Comfort, Quality Hotels, Quality Resort, Clarion Collection och Clarion, samt 15 unika hotellpärlor inom Nordic Hotels & Resorts. Samtliga hotell är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

 

Om

Clarion Hotel Post
Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10
411 03 Göteborg

+46 31 61 90 00http://www.clarionpost.se/

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader - det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt blir en ny livlig mötesplats för hela Göteborg.

Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurangerna Norda och vRÅ - swedish ingredients - japanese flavors.

Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Följ Clarion Hotel Post

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Clarion Hotel Post

Ingrosso har betygsatt - Göteborg hetare än Vegas!27.11.2017 09:41Pressmeddelande

Aldrig någonsin har något liknande gjorts på ett hotell i Norden, säger Fredrik Blomberg, VD på hotellet och upphovsmakaren till Take Over. Klubb är något vi kör med jämna mellanrum och vi är kända för att vara en festpalats fortsätter Fredrik. Take Over är dock att ta det hela mer än ett par steg ytterligare. Hotellet stängdes ner under 48 timmar och förvandlades till en enda stor klubbarena. Två av världens största DJ:s ägde varsin kväll, Alesso på fredagen och Ingrosso på lördagen. Det flögs in gäster från Los Angeles, Wien och Berlin men framförallt var det Göteborgarna som gjorde Post och Take Over till sin festplats under helgen. Alla bar och restaurangenheter på hotellet förvandlades till arenor för fest, Postbaren blev Snowman Room med resident DJ:s som körde klubb så gott som dygnet runt. En av helgens höjdpunkter här var coola tjejerna i Grabb som visade killarna vart skåpet ska stå!  Bon Bon Bar förvandlades till 808 x Nightfly Room där stora namn inom Tecno scenen såsom Nic

Kidsen kommer att rädda världshaven!24.10.2017 17:18Pressmeddelande

Ocean 2017 i Göteborg 1 till 4 november Post Explorers är ett nystartat projekt av Clarion Hotel Post och Joakim Odelberg där skolbarn får arbeta med frågor som rör havet. Det är anställdas barn och deras skolklasser som den 1 november kommer att presentera sitt arbete och berätta om hur vi kan ändra vårt sätt att leva, äta och förhålla oss till vår livsviktiga naturkälla – havet!  Projektet leds av bevarandefotografen och naturfilmaren Joakim Odelberg, som har flera uppmärksammade produktioner om marin nedskräpning och annan miljöförstöring i havet. Joakim är en framstående pedagog och opinionsbildare som genom sina bilder visar det vackra och storslagna i vår havsmiljö, samtidigt som han sätter fokus på problem och utmaningar som rör miljön i havet. Joakim har nyligen representerat Sverige, under FN:s internationella havskonferens ”The Ocean Conference” i New York, med sin audiovisuella utställning om marin nedskräpning. Denna utställning kommer att visas upp på Clarion Hotel Post un

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum