Järfälla Kommun

Järfälla attraktivt val för allt fler

Dela

Järfälla fortsätter att växa. Faktiskt så mycket att kommunen har det största inflyttningsnettot i landet det första halvåret 2016 med 897 personer. Ökningen är ett kvitto på att Järfälla är ett attraktivt val för många. En stor del av de som valde Järfälla som bostadsort kommer från andra delar av Stockholms län.

När SCB i dagarna släppte sin befolkningsstatistik för första halvåret 2016 konstaterades en fortsatt hög befolkningsökning i landet. Samtliga län har ökat sin befolkning och nio av tio kommuner har fått fler invånare.

Järfälla hamnar i topp i landet med flest inflyttningar från andra kommuner i förhållande till de inrikes utflyttningarna. Den totala befolkningsökningen i Järfälla var 1 128 personer och det totala inflyttningsnettot var 897 personer.

Järfälla, som växer i alla delar av kommunen, har med bland annat den nya Barkarbystaden blivit ett allt mer intressant boendealternativ för invånarna i Stockholmsområdet.

– Det är roligt att allt fler väljer Järfälla, och extra glädjande att den största andelen av de nya Järfällaborna har lockats hit från övriga länet. Samtidigt är det ett tydligt kvitto på att vi tar ett stort ansvar för bostadsbyggandet i Stockholmsregionen, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Fakta

Järfälla har idag cirka 74 000 invånare och beräknas växa till närmare 120 000 vid 2030.

Barkarbystaden, på gamla Barkarby flygfält, är Järfällas största utbyggnadsområde och beräknas efter utbyggnaden av tunnelbanan rymma cirka 18 000 bostäder samt handel, service och arbetsplatser.

Inflyttningsnetto är skillnaden mellan antal inflyttade och antal utflyttade personer i kommunen

SCB:s undersökning om befolkningsstatistik görs varje halvår. Statistiken baseras på preliminär statistik över folkmängden och befolkningsförändringar. Statistiken kan komma att förändras något varefter sena aviseringar inkommer. Jämförelser med tidigare år avser den statistik som var tillgänglig i augusti respektive år. Läs mer om undersökningen här

Folkökningen definieras som skillnaden mellan folkmängden den 31 december 2015 och den 30 juni 2016.

Nyckelord

Kontakter

Claes Thunblad (S)Kommunstyrelsens ordförande

Claes Thunblad är ordförande i kommunstyrelsen och kommunalråd sedan 20 oktober 2014. Presskontakt: Fredrik Ståhl, 070-002 33 92 eller fredrik.stahl@jarfalla.se

070-002 33 92 claes.thunblad@jarfalla.se

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Pulshöjande aktiviteter ger bättre betyg visar forskning i Järfälla29.11.2018 07:01Pressmeddelande

Kan ett kort och intensivt träningspass före lektion leda till bättre resultat? Ja, absolut! Eleverna i forskningsprojektet ”Rörelse för bättre hälsa och inlärning” har i genomsnitt höjt sina betyg i svenska och engelska och mår dessutom mycket bättre. Fler skolor i Järfälla är nu på väg att testa konceptet och Izabela Seger, lektor och idrottslärare på Björkebyskolan är inbjuden att föreläsa runt om i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum