Järfälla Kommun

Järfälla avtalar om nytt äldreboende i Kallhäll

Dela

Järfälla kommun överlåter mark till företaget Svenska Vårdbyggen som förbinder sig att bygga 54 lägenheter i form av ett äldreboende på Smedvägen i Kallhäll. Avtalet mellan parterna godkändes den 18 april av kommunfullmäktige i Järfälla där även en ny detaljplan för området fastställdes.

Kommunstyrelsen i Järfälla godkände våren 2015 ett ramavtal med Svenska Vårdbyggen AB med option för bolaget att förvärva del av den kommunägda fastigheten Kallhäll 1:1 för uppförande av ett äldreboende. Ett marköverlåtelseavtal har nu tecknats mellan parterna gällande bland annat 54 lägenheter i form av ett äldreboende om sammanlagt 4 400 kvm BTA som företaget förbinder sig att bygga.

– De kommande åren behöver Järfälla förstärka välfärden och bygga flera nya äldreboenden runt om i kommunen. Förra veckan invigdes ett nytt äldreboende i Viksjö, och nu är det klart att ett nytt äldreboende med 54 bostäder kan påbörjas i Kallhäll, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Under fullmäktige den 18 april beslutades också om en ny detaljplan för området vid Smedvägen där äldreboendet ska ligga.

Mer information

Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör, emelie.grind@jarfalla.se, 08-580 283 93

Claes Thunblad, kommunstyrelsens ordf, claes.thunblad@jarfalla.se, 070-002 33 92

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum