Järfälla Kommun

Järfälla bästa miljökommunen i Stockholms län

Dela

Järfälla kommun placerar sig på nionde plats i rankingen Sveriges bästa miljökommun och är därmed bäst i Stockholms län. Det framgår när tidningen Aktuell Hållbarhet för nionde gången presenterar sin granskning av kommunernas miljöarbete.

Cykeltur längs Mälaren i Kallhäll i Järfälla
Cykeltur längs Mälaren i Kallhäll i Järfälla

Aktuell Hållbarhets kommunrankning mäter aktivitet och ambition på bred front inom miljöområdet. Den baseras dels på en egen enkät, dels på data från ett flertal offentliga källor om kommunernas arbete. Kraven för att komma i topp skärps kontinuerligt. Järfälla har i år gått från plats 26 till plats nio vilket också är bäst i Stockholms län.

– Det är otroligt glädjande att Järfälla kommun rankas som bästa miljökommun i Stockholms län. Vi arbetar målmedvetet med miljö- och klimatfrågan och har det som ett av våra fyra övergripande mål som styr samtliga verksamheter i kommunen, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Järfälla, som expanderar kraftigt och växer med cirka 40 000 invånare de närmsta 15 åren, bygger för en hållbar framtid och har högt satta mål att vara en ledande miljökommun med aktivt omställningsarbete. Rankingen visar att kommunen arbetar i rätt riktning. Fullmäktige i Järfälla beslutade nyligen om att kommunen ska bli en så kallad Fairtrade city, och under hösten 2017 fortsätter arbetet med utvecklingen av hållbar infrastruktur där fokus ligger på den framtida tunnelbanan, att bygga kollektivtrafiknära samt på laddplatser för elbilar för att få fler att välja elbilen.

Läs mer om kommunrankingen här på Aktuell Hållbarhets webbplats: http://www.aktuellhallbarhet.se/sa-har-gjordes-kommunrankningen-2017/

Mer information

Jenny Ångman, miljöstrategisk chef, jenny.angman@jarfalla.se, 08-580 289 25

Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordf, claes.thunblad@jarfalla.se, 070-002 33 92

Nyckelord

Bilder

Cykeltur längs Mälaren i Kallhäll i Järfälla
Cykeltur längs Mälaren i Kallhäll i Järfälla
Ladda ned bild

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Starkt ekonomiskt resultat när Järfälla stänger 20171.2.2018 13:33Pressmeddelande

Järfällas bokslut för 2017 visar på en fortsatt stabil ekonomi och god ekonomisk hushållning i den tillväxt som kommunen befinner sig i. Årets resultat blev ett överskott om 72 miljoner och innehåller engångsposter från markförsäljning och kostnader för utbyggnad av tunnelbanan till Barkarby. Ordning och reda i ekonomin möjliggör bland annat amortering på låneskulden och finansiering av till exempel nya för- och grundskolor, äldreboenden och infrastruktur.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum