Järfälla Kommun

Järfälla bästa miljökommunen i Stockholms län

Dela

Järfälla kommun placerar sig på nionde plats i rankingen Sveriges bästa miljökommun och är därmed bäst i Stockholms län. Det framgår när tidningen Aktuell Hållbarhet för nionde gången presenterar sin granskning av kommunernas miljöarbete.

Cykeltur längs Mälaren i Kallhäll i Järfälla
Cykeltur längs Mälaren i Kallhäll i Järfälla

Aktuell Hållbarhets kommunrankning mäter aktivitet och ambition på bred front inom miljöområdet. Den baseras dels på en egen enkät, dels på data från ett flertal offentliga källor om kommunernas arbete. Kraven för att komma i topp skärps kontinuerligt. Järfälla har i år gått från plats 26 till plats nio vilket också är bäst i Stockholms län.

– Det är otroligt glädjande att Järfälla kommun rankas som bästa miljökommun i Stockholms län. Vi arbetar målmedvetet med miljö- och klimatfrågan och har det som ett av våra fyra övergripande mål som styr samtliga verksamheter i kommunen, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Järfälla, som expanderar kraftigt och växer med cirka 40 000 invånare de närmsta 15 åren, bygger för en hållbar framtid och har högt satta mål att vara en ledande miljökommun med aktivt omställningsarbete. Rankingen visar att kommunen arbetar i rätt riktning. Fullmäktige i Järfälla beslutade nyligen om att kommunen ska bli en så kallad Fairtrade city, och under hösten 2017 fortsätter arbetet med utvecklingen av hållbar infrastruktur där fokus ligger på den framtida tunnelbanan, att bygga kollektivtrafiknära samt på laddplatser för elbilar för att få fler att välja elbilen.

Läs mer om kommunrankingen här på Aktuell Hållbarhets webbplats: http://www.aktuellhallbarhet.se/sa-har-gjordes-kommunrankningen-2017/

Mer information

Jenny Ångman, miljöstrategisk chef, jenny.angman@jarfalla.se, 08-580 289 25

Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordf, claes.thunblad@jarfalla.se, 070-002 33 92

Nyckelord

Bilder

Cykeltur längs Mälaren i Kallhäll i Järfälla
Cykeltur längs Mälaren i Kallhäll i Järfälla
Ladda ned bild

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

200 brittiska lärare står i kö för att besöka skolor i Järfälla25.10.2018 09:12Pressmeddelande

Just nu sitter ett 20-tal brittiska lärare i skolbänkar runt om i kommunen. De är de första av ett stort antal lärare som vill komma till Järfälla för att få ta del av hur vi arbetar praktiskt och teoretiskt med bla utomhuspedagogik och genus i undervisningen. – Otroligt givande och intressant, säger Phil Hoyland, från Bridgley Primary School i Manchester. Vilken inspiration att ta med sig hem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum