Järfälla Kommun

Järfälla digitaliserar för bättre och snabbare integration

Dela

Med hjälp av smarta digitala lösningar ska nyanlända i Järfälla integreras snabbare. Med tjänsten Etablerad, som kommunen nu tecknat avtal om, kan användaren få nyttig samhällsinformation, genomgå digitala snabbkurser eller använda smarta verktyg.

Järfälla vill vara en inkluderande kommun. Det innebär bland annat att kommunen ska underlätta för nyanlända att komma in i det svenska samhället. Alltför många nyanlända saknar idag kontaktnät, har bristande språkfärdigheter och otillräckliga kunskaper om det svenska systemet. Kulturella skillnader, kommunikationssvårigheter, annorlunda utbildnings- och arbetsmarknad samt en komplicerad svensk förvaltning gör att integrationen tar onödigt lång tid.

Genom tillgång till enkla och smarta verktyg samt nyttig samhällsinformation via en applikation för smartphone eller surfplatta ökar chanserna för en snabbare integration.

– Järfälla kommun ökar takten i integrationsarbetet genom att introducera en app för ökad digital integration för nyanlända och långtidsarbetslösa. Järfälla visar en snabbare väg till en resultatbaserad integration, säger Aphram Melki (C), kommunalråd och integrationspolitisk talesperson i Järfälla.

Järfälla kommun har tecknat ett avtal med företaget Travos AB om tillgång till tjänsten Etablerad. Nyanlända i Järfälla kommer att kunna börja använda tjänsten från och med 2017.

Mer information

Alexander Rajsic, samordningschef integration, alexander.rajsic@jarfalla.se, 070-002 41 86

Aphram Melki (C), kommunalråd, aphram.melki@jarfalla.se, 070-002 34 16

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Pulshöjande aktiviteter ger bättre betyg visar forskning i Järfälla29.11.2018 07:01Pressmeddelande

Kan ett kort och intensivt träningspass före lektion leda till bättre resultat? Ja, absolut! Eleverna i forskningsprojektet ”Rörelse för bättre hälsa och inlärning” har i genomsnitt höjt sina betyg i svenska och engelska och mår dessutom mycket bättre. Fler skolor i Järfälla är nu på väg att testa konceptet och Izabela Seger, lektor och idrottslärare på Björkebyskolan är inbjuden att föreläsa runt om i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum