Järfälla Kommun

Järfälla digitaliserar för bättre och snabbare integration

Dela

Med hjälp av smarta digitala lösningar ska nyanlända i Järfälla integreras snabbare. Med tjänsten Etablerad, som kommunen nu tecknat avtal om, kan användaren få nyttig samhällsinformation, genomgå digitala snabbkurser eller använda smarta verktyg.

Järfälla vill vara en inkluderande kommun. Det innebär bland annat att kommunen ska underlätta för nyanlända att komma in i det svenska samhället. Alltför många nyanlända saknar idag kontaktnät, har bristande språkfärdigheter och otillräckliga kunskaper om det svenska systemet. Kulturella skillnader, kommunikationssvårigheter, annorlunda utbildnings- och arbetsmarknad samt en komplicerad svensk förvaltning gör att integrationen tar onödigt lång tid.

Genom tillgång till enkla och smarta verktyg samt nyttig samhällsinformation via en applikation för smartphone eller surfplatta ökar chanserna för en snabbare integration.

– Järfälla kommun ökar takten i integrationsarbetet genom att introducera en app för ökad digital integration för nyanlända och långtidsarbetslösa. Järfälla visar en snabbare väg till en resultatbaserad integration, säger Aphram Melki (C), kommunalråd och integrationspolitisk talesperson i Järfälla.

Järfälla kommun har tecknat ett avtal med företaget Travos AB om tillgång till tjänsten Etablerad. Nyanlända i Järfälla kommer att kunna börja använda tjänsten från och med 2017.

Mer information

Alexander Rajsic, samordningschef integration, alexander.rajsic@jarfalla.se, 070-002 41 86

Aphram Melki (C), kommunalråd, aphram.melki@jarfalla.se, 070-002 34 16

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Kvalitetsprogram för Barkarbystaden lyfter boendes behov och välbefinnande23.3.2018 08:09Pressmeddelande

Kvalitetsprogrammet är framtaget för Barkarbystadens tredje etapp för att möta dagens utmaningar med att bygga en attraktiv, miljömässigt och socialt hållbar stad. Tillsammans med den antagna detaljplanen för Barkarbystaden III ska kvalitetsprogrammet skapa bra förutsättningar för en stadsmiljö där människors behov och välbefinnande står i centrum. Programmet ska visa vägen för hur stadsdelens utformning kan bidra till ett resurseffektivt samhälle och innovation.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum