Järfälla Kommun

Järfälla får kultur-och aktivitetshus

Dela

Järfälla får ett stort kultur- och aktivitetshus under 2016. Huset kommer att ligga på Söderhöjden i Jakobsberg och ska fyllas med verksamheter i samarbete mellan invånare, föreningar och Järfälla kommun. Den unika satsningen ska stärka kulturlivet i Järfälla och Söderhöjden som område.

Det är lokalerna ovanför bowlinghallen, på Engelbrektsvägen i Jakobsberg, som nu ska göras om till ett kultur- och aktivitetshus. Invånare, föreningar och kommun ska tillsammans utforma en plats förskapande och möten mellan människor. Till exempel kan det bli aktuellt att fylla huset med musikverksamhet för unga och medborgarservice, som hjälp med att söka skolplats.

– Vi har lyssnat på Järfällaborna som har önskat fler offentliga mötesplatser och satsar på ett modernt aktivitetshus mitt i Jakobsberg. Nu tar vi nästa steg och formar huset tillsammans. Ett unikt medborgarprojekt som jag hoppas kommer leda till att den lokala demokratin stärks,säger Mika Metso (S), ordförande i kultur-, demokrati och fritidsnämnden.

– Det bästa sättet att mötas på är att göra något kreativt tillsammans. Med kultur- och aktivitetshuset skapar vi den möjligheten. Hit ska människor i alla åldrar och med alla typer av bakgrund och förutsättningar kunna komma och mötas, anordna och delta i aktiviteter av olika slag, säger projektledaren Jens Storm.

Ett Järfälla som håller ihop

Lokalen, också känd som ”Volvotaket”, är 1 300 kvadratmeter och har även en stor terrass. Huset kommer att vara öppet för alla Järfällabor men ha särskilt fokus på boende på Söderhöjden.

– Söderhöjden är ett av kommunens största bostadsområden och ett nav för hela Jakobsberg. Förutom att vi nu förtätar Söderhöjden med nya bostäder och så småningom bygger ihop området med Barkarbystaden och Jakobsbergs centrum så gör vi nu en viktig satsning för att lyfta både Söderhöjdens och hela Järfällas kultur- och föreningsliv. Aktivitetshuset är ännu ett viktigt steg för att skapa ett Järfälla som håller ihop, säger Mika Metso(S).

Under våren väntar renovering av lokalen. Kultur- och aktivitetshuset planeras sedan öppna i september 2016.

För mer information

Mika Metso(S), ordförande i kultur-, demokrati och fritidsnämnden, mika.metso@jarfalla.se
070-721 99 41

Jens Storm, projektledare Kultur – och aktivitetshus Söderhöjden, jens.storm@jarfalla.se
070 002 59 08

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Världens mest moderna stadstrafik presenterades i Barkarbystaden11.6.2018 18:27Pressmeddelande

I dag presenterades en unik kollektivtrafiköverenskommelse mellan Stockholms läns landsting, Järfälla kommun och bussoperatören Nobina. Målet är att skapa världens mest moderna stadstrafik. I satsningen på runt 200 miljoner kronor finns både elektriska självkörande bussar i linjetrafik, en ny elektrisk snabbkörande BRT-linje och en i övrigt helt elektrifierad busstrafik. Projektet innehåller också digitala satsningar genom en helt ny biljettplattform.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum