Järfälla Kommun

Järfälla får ny grundskola för 420 barn i Jakobsberg

Dela

Järfälla kommun skriver avtal om markanvisning med Hemfosa Life Science för en ny grundskola med plats för 420 barn i Jakobsberg.

Den nya grundskolan (F-6) med fem våningsplan kommer att byggas på Söderhöjden i södra Jakobsberg. Skolan har även möjlighet att i ett senare stadium utvecklas till högstadieskola. Skolan, som ska ha separat entré för förskoleklasserna, har också goda hållbarhetsambitioner med växthus och solpaneler.

I samband med att den nya grundskolan byggs finns planer på att göra om en närliggande grusplan till konstgräsplan samt bygga till omklädningsrum och servering för att planen ska kunna användas av föreningsliv och boende i närområdet.

– I ett växande Järfälla behövs det fler skolor. För att motverka segregation och främja den sociala sammanhållningen eftersträvar vi alltid en blandad elevsammansättning i alla skolor, såväl kommunala som fristående. På Söderhöjden i Jakobsberg har vi en bra kommunal skola. Därför är det naturligt att vi också skapar förutsättningar för fristående alternativ som kan bidra till en mångfald av utförare, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Järfälla kommun har gjort ett markanvisningsavtal med Hemfosa för kommande arbete med grundskolan, i samband med detta gör kommunen också en barnkonsekvensanalys för att bedöma vilka konsekvenser beslutet får för barnen.

Mer information

Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör, emelie.grind@jarfalla.se, 08-580 283 93

Claes Thunblad, kommunstyrelsens ordförande, claes.thunblad@jarfalla.se, 070-002 33 92

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum