Järfälla Kommun

Järfälla får YIMBY-priset 2018

Dela

Årets YIMBY-pris 2018 går till Järfälla kommun som får priset för sitt ambitiösa arbete inom stadsutveckling med fokus på att bygga attraktivt och hållbart för såväl företag som privatpersoner och samtidigt skapa ett av Stockholmsregionens mest dynamiska områden i Barkarby.


Vy över Veddesta, i förgrunden, och Barkarbystaden.
Vy över Veddesta, i förgrunden, och Barkarbystaden.

Nätverket YIMBY, Yes In My Back Yard, delar varje år ut årets YIMBY-pris en aktör som starkt bidrar till att Stockholm växer och utvecklas med fler dynamiska och levande stadsmiljöer. 2018 går priset till Järfälla kommun som med utbyggnaden i Barkarby visar att det går att bygga en tät och hållbar blandstad där invånare och kommersiella aktörer står i centrum.

­– Jag blir både stolt och glad när vi får kvitto på att våra kunniga och engagerade medarbetare gör ett bra arbete, säger Christina Rapp Lundahl, kommundirektör i Järfälla.

Ur YIMBYS motivering

"För att under längre tid konsekvent och ambitiöst jobbat med stadsutvecklingsfrågor och tagit ett helhetsgrepp om dem samt även medvetet jobbat med förtätning, att bygga bort barriärer samt göra kommunen till en "stad för alla" och attraktiv för såväl företag och andra kommersiella aktörer som för privatpersoner och familjer. Detta ökar förutsättningarna både för att man bidrar till att alla delar av kommunen växer på ett hållbart sätt men också för att kommunen under en längre tid framöver kommer tillhöra ett av de mest dynamiska områdena i stockholmsregionen."

Läs hela motiveringen och mer om YIMBY-priset här.

Kontakter

Bilder


Vy över Veddesta, i förgrunden, och Barkarbystaden.
Vy över Veddesta, i förgrunden, och Barkarbystaden.
Ladda ned bild

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Pulshöjande aktiviteter ger bättre betyg visar forskning i Järfälla29.11.2018 07:01Pressmeddelande

Kan ett kort och intensivt träningspass före lektion leda till bättre resultat? Ja, absolut! Eleverna i forskningsprojektet ”Rörelse för bättre hälsa och inlärning” har i genomsnitt höjt sina betyg i svenska och engelska och mår dessutom mycket bättre. Fler skolor i Järfälla är nu på väg att testa konceptet och Izabela Seger, lektor och idrottslärare på Björkebyskolan är inbjuden att föreläsa runt om i landet.

200 brittiska lärare står i kö för att besöka skolor i Järfälla25.10.2018 09:12Pressmeddelande

Just nu sitter ett 20-tal brittiska lärare i skolbänkar runt om i kommunen. De är de första av ett stort antal lärare som vill komma till Järfälla för att få ta del av hur vi arbetar praktiskt och teoretiskt med bla utomhuspedagogik och genus i undervisningen. – Otroligt givande och intressant, säger Phil Hoyland, från Bridgley Primary School i Manchester. Vilken inspiration att ta med sig hem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum