Järfälla Kommun

Järfälla först i Stockholm med att kartlägga företagens trygghet

Dela

Järfälla kommun arbetar systematisk med trygghetsfrågor sedan flera år. Nu tas nästa steg i det arbetet. Som andra kommun i landet har Järfälla tillsammans med Stiftelsen Tryggare Sverige genomfört Företagens Trygghetsundersökning, där syftet varit att kartlägga det lokala näringslivets erfarenheter av brott och otrygghet och hur det påverkar förutsättningarna för företagande i kommunen.

– Ett livskraftigt företagande är viktigt för Järfälla och ett gott företagsklimat är grunden för att bygga vår kommun stark. Att man som företagare ska kunna känna sig trygg är en självklarhet för mig. Den här undersökningen och åtgärderna som kopplas till den är viktiga pusselbitar i arbetet för ett företagsklimat i toppklass, säger Emma Feldman (M), ordförande i Järfällas kommunstyrelse samt i Järfälla Näringsliv AB.

Rapporten från undersökningen kommer att presenteras vid ett seminarium den 10 mars då lokala företagare får chans att ta del av resultatet samt ges möjlighet till dialog.

– Nu bjuder vi in det lokala näringslivet till seminarium och dialog för att proaktivt kunna arbeta vidare med de här viktiga frågorna, säger Leif Nyrén, VD i Järfälla Näringsliv AB

Torsdag den 10 mars hålls seminariet. Det går att anmäla sig genom denna länk:

https://www.jarfalla.se/trygghet-foretag

Kontakter

Emma Feldman (M)Kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd samt ordförande i Järfälla Näringsliv AB.

Presskontakt, 070-002 49 59.

Tel:070-002 49 59

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum