Järfälla Kommun

Järfälla först med att upphandla solceller som tjänst – nu invigs första anläggningen

Dela

För ett år sedan var Järfälla kommun först i landet med att upphandla solceller som tjänst. Solpaneler på tio fastigheter skulle förse kommunen med grön el. Nu är den första anläggningen klar och det är dags för invigning.

Järfälla kommun genomförde under sommaren 2017 Sveriges första offentliga upphandling av solceller som tjänst. Upphandlingen är banbrytande på den svenska solcellsmarknaden då det är den första offentliga upphandling som avser ett elköpsavtal för solel.

Plats: Flottiljens äldreboende, Korpralsvägen 51-55, 177 43 Järfälla
Tid: Torsdag den 30 augusti kl. 12.00

Medverkar gör kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad, ordförande i miljö- och bygglovsnämnden Aphram Melki, samt ordförande för Tekniska nämnden Amanda Palmstierna.

Dessutom närvarar Eneo Solutions som vann upphandlingen. Eneo är en hållbarhetspartner, som skräddarsyr lösningar för solceller åt organisationer som vill leda genom konkreta åtgärder inom hållbarhet.

Kontakter

Amir Taghian
Politisk sekreterare (S)
Järfälla kommun
070-002 39 15
08-580 292 71
amir.taghian@jarfalla.se

Emanuel Olofsson
Enhetschef
Järfälla kommun
070-002 32 81
emanuel.olofsson@jarfalla.se

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Efterlängtad byggstart för Veddestabron i Barkarby18.3.2019 14:23:36 CETPressmeddelande

Idag tog Järfälla kommun och Trafikverket det första spadtaget för Veddestabron. Bron blir en viktig pusselbit i den nya staden som växer fram i Barkarby och en viktig del i den stora regionala infrastruktursatsning som görs här för resenärer i hela Stockholmsregionen: en ny stad och en ny kollektivtrafikknutpunkt där direkt anslutning mellan tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg gör att fler människor i regionen har möjlighet att bo, leva, arbeta och studera där de vill.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum