Järfälla Kommun

Järfälla fortsätter att locka inflyttare

Dela

Järfälla fortsätter att växa och är bland de snabbast växande kommunerna i landet. Den stora inflyttningen är ett kvitto på att Järfälla är ett attraktivt val för många. Enligt SCB var den totala befolkningsökningen i Järfälla under förra året hela 2 041 personer. Inflyttningsnettot var 1 681 personer.

Järfälla, som växer i alla delar av kommunen, är med bland annat den nya Barkarbystaden ett intressant boendealternativ för invånarna i Stockholms län. De flesta som valde Järfälla som bostadsort kommer just från andra delar av länet.

– Befolkningssammanställningen för 2017 är en bekräftelse på Järfällas attraktivitet. Vi fortsätter att locka allt fler människor som vill leva och bo i vår kommun, säger kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, Claes Thunblad (S).

Vid årsskiftet 2017 hade Järfälla 76 453 invånare. I slutet av 2030 beräknas 115 000 personer bo i Järfälla, varav cirka 30 000 i den framväxande Barkarbystaden som redan 2024 får två nya tunnelbanestationer.

Nyckelord

Kontakter

Claes Thunblad (S)Kommunstyrelsens ordförande

Claes Thunblad är ordförande i kommunstyrelsen och kommunalråd sedan 20 oktober 2014. Presskontakt: Fredrik Ståhl, 070-002 33 92 eller fredrik.stahl@jarfalla.se

070-002 33 92 claes.thunblad@jarfalla.se

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Världens mest moderna stadstrafik presenterades i Barkarbystaden11.6.2018 18:27Pressmeddelande

I dag presenterades en unik kollektivtrafiköverenskommelse mellan Stockholms läns landsting, Järfälla kommun och bussoperatören Nobina. Målet är att skapa världens mest moderna stadstrafik. I satsningen på runt 200 miljoner kronor finns både elektriska självkörande bussar i linjetrafik, en ny elektrisk snabbkörande BRT-linje och en i övrigt helt elektrifierad busstrafik. Projektet innehåller också digitala satsningar genom en helt ny biljettplattform.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum