Järfälla Kommun

Järfälla inspirerar nya studenter inom samhällsbyggnad

Dela

Samhällsbyggnad är i fokus när Järfälla kommun under tisdagen tar emot flera busslaster med KTH-studenter för ett studiebesök i ett av Europas största utbyggnadsområden, Barkarbystaden i Järfälla.

Tunnelbanetorget i den framväxande Barkarbystaden.
Tunnelbanetorget i den framväxande Barkarbystaden.

Samhällsbyggnadslänken, en förening för samverkan mellan KTH och aktörer inom samhällsbyggnadssektorn, arrangerar en inspirationsdag för nya studenter med föreläsningar och studiebesök. En av talarna är Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör i Järfälla, vars föreläsning Att bygga en stad beskriver det som dagligen står på agendan i Järfälla.

– Det är roligt att KTH väljer att ta de nyantagna studenterna till Barkarbystaden. Vi vill visa hur spännande det är att jobba med stadsutveckling och hur många olika delar det innehåller, berättar Emelie Grind.

Järfälla kommun har valt ut tio ambassadörer som ska visa studenterna runt och förmedla sitt engagemang utifrån sitt respektive expertområde inom samhällsbyggnad. Det kommer att handla om allt ifrån hur sopsugsanläggningen fungerar till var tunnelbanan hamnar.

– Den stora utmaningen, för att klara av att bygga i den takt som Järfälla kommun åtagit sig, är att lyckas rekrytera rätt medarbetare. Vi vill visa för studenterna vilka enorma möjligheter som finns i Järfälla nu och framöver och hur roligt det är att jobba i bygg- och anläggningsbranschen, säger Emelie Grind.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Tunnelbanetorget i den framväxande Barkarbystaden.
Tunnelbanetorget i den framväxande Barkarbystaden.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Ett steg närmare Stockholms första skidspår inomhus i Veddesta18.9.2018 12:46Pressmeddelande

På tisdagen inleder Järfälla kommun samrådet för detaljplanen för den tredje etappen i Veddesta. Detaljplanen omfattar sex kvarter med kontor, hotell, handel, 600 bostäder, skola och en stor satsning på en idrottsgalleria med Stockholms första skidspår inomhus. Området ligger i direkt anslutning till det framtida kollektivtrafiknavet i Barkarby med pendeltåg, bussterminal, tunnelbana och regionaltågstation.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum