Järfälla Kommun

Järfälla klättrar 10 placeringar när Svenska Näringsliv mäter företagsklimatet i kommunerna

Dela

Järfälla tar ett rejält kliv i Svenskt Näringslivs mätning av företagsklimatet i kommunerna och klättrar 10 platser, från plats 66 till 56 i rankingen som omfattar alla landets 290 kommuner.

Mätningen av företagsklimatet i kommunerna syftar till att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag, något som är viktigt i det växande Järfälla.

– Hela Järfälla vinner på att företag kan växa och anställa här. I dag är vi en av landets snabbast växande kommuner och näringslivsfrågorna måste alltid prioriteras i kommunens arbete. Vi tar detta som en arbetsseger och kommer att fortsätta arbeta för ett ännu bättre företagsklimat, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Det kommunägda Järfälla Näringsliv AB startade 2016 med ambitionen att förbättra företagsklimatet i Järfälla, något man nu verkar ha lyckats med.

– Glädjande att trenden vänt. Det visar att vi gör rätt saker när vi träffar företag, lyssnar på deras åsikter, och ständigt försöker förbättra vår verksamhet utifrån det. Samtidigt är vi ödmjuka och inser att det är en bit kvar till ett företagsklimat i toppklass, säger Fredrik Persson, VD på Järfälla Näringsliv.

Om Svenskt Näringslivs mätning av företagsklimatet

Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika. 2018 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under perioden januari-april 2018. Den sista tredjedelen bygger på statistik från SCB och UC.

Läs mer om Järfällas resultat i undersökningen här:
https://www.foretagsklimat.se/jarfalla/start

Mer information

Fredrik Persson, VD Järfälla Näringsliv AB, fredrik.persson@jarfalla.se,

Nyckelord

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum