Järfälla Kommun

Järfälla klättrar bland Sveriges skolkommuner

Dela

I Lärarförbundets ranking för Bästa skolkommun 2016 klättrar Järfälla kommun till plats 184 från fjolårets 213.

Bättre meritvärden för elever i årskurs 9 (plats 46 bland landets kommuner) samt ökad högskolebehörighet bland kommunens 20-åringar (plats 87) är faktorer som gör att Järfälla klättrar i rankingen.

– Självklart är jag glad att Järfällas skolor går framåt. Vi har prioriterat skolan och satsat på fler lärare, högre lärarlöner och på digitalisering. Jag tar det här som ett kvitto på att vi är på rätt väg och ska fortsätta. Det viktigaste är inte årliga jämförelser utan den långsiktiga utvecklingen i våra skolor, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Eva Ullberg (S).

Positiva tongångar 

Lärarförbundets lokalavdelning ser mer positivt på Järfälla kommun som avtalspart. Här klättrar Järfälla 50 placeringar för att rankas som nummer 169 bland Sveriges kommuner. En minskad sjukfrånvaro bland lärare anslutna till Lärarförbundet (plats 81 från fjolårets 197) är ytterligare en faktor som gör att Järfälla klättrar i den sammanlagda rankingen. Sedan tidigare placerar sig Järfälla kommun högt i Lärarförbundets ranking vad gäller lönarlöner samt resurser till förskola, grundskola och fritidshem i jämförelse med övriga kommuner i landet.

– Våra skickliga lärare och rektorer är ett av de största skälen till att Järfälla kommun klättrar i rankingen bland Sveriges bästa skolkommuner. Vårt arbete fortsätter för att fler elever i kommunen ska nå kunskapskraven och få gymnasiebehörighet, säger Barn- och ungdomsdirektör Minna Avrin.

Mer information

Minna Avrin, barn- och ungdomsdirektör, minna.avrin@jarfalla.se, 08-580 290 65

Eva Ullberg, kommunalråd och ordf. barn- och ungdomsnämnden, eva.ullberg@jarfalla.se, 070-002 35 06

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Kvalitetsprogram för Barkarbystaden lyfter boendes behov och välbefinnande23.3.2018 08:09Pressmeddelande

Kvalitetsprogrammet är framtaget för Barkarbystadens tredje etapp för att möta dagens utmaningar med att bygga en attraktiv, miljömässigt och socialt hållbar stad. Tillsammans med den antagna detaljplanen för Barkarbystaden III ska kvalitetsprogrammet skapa bra förutsättningar för en stadsmiljö där människors behov och välbefinnande står i centrum. Programmet ska visa vägen för hur stadsdelens utformning kan bidra till ett resurseffektivt samhälle och innovation.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum