Järfälla Kommun

Järfälla klättrar i miljöranking

Dela

Järfälla avancerar fem placeringar på rankningen över Sveriges bästa miljökommuner. Målinriktat arbete inom transport, klimat och kemikaliehantering bidrar starkt till placeringen, precis som skyddet av natur och närhet till grönområden.

Järfälla kommun har tydliga ambitioner för sitt miljöarbete med politiskt beslutade styrdokument som implementeras i hela kommunorganisationen på ett strukturerat sätt genom miljöledningssystemet Svensk miljöbas. I rankingen 2020 placerar sig Järfälla på plats 37 av totalt 290 kommuner.

– Järfälla bygger för en hållbar framtid och har högt satta mål om att vara en klimat- och miljökommun i framkant. Den förbättrade placeringen visar att vi arbetar i rätt riktning, säger Aphram Melki (C), kommunalråd med ansvar för miljö och social hållbarhet.

Framgångsfaktorer

  • Politiskt beslutade styrdokument som implementeras i hela organisationen.
  • Brett och målinriktat arbete inom klimat, transporter och kemikalihantering som ständigt förbättras genom miljöledningssystemet.
  • Delaktighet i flera framkantsprojekt såsom Modern mobilitet i Barkarbystaden och Viable Cities
  • Arbete för starkt skydd av natur och närhet till grönområden.

Vill visa vägen

Järfälla var först i landet med att ta fram en koldioxidbudget och vill med satsningar som Modern mobilitet i Barkarbystaden och Viable Cities – klimatneutrala Barkarbystaden, vara en inspiration för andra kommuner.

Mer information

Aphram Melki (C), kommunalråd och ordförande i utskottet för miljö och social hållbarhet, aphram.melki@jarfalla.se, 08-580 286 74 

Megha Huber, miljöstrategisk chef, megha.huber@jarfalla.se, 08-580 291 70

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum