Järfälla Kommun

Järfälla kommun gör topprekryteringar på nyckelpositioner

Dela

Järfälla kommun rekryterar toppkrafter till två av kommunens viktigaste områden. Den 1 maj tillträder Anette Ömossa som ekonomidirektör med inriktning på effektivisering och utveckling. Peter Granström börjar den 7 mars som projektchef med fokus på utbyggnaden av Barkarbystaden och Veddesta.

Anette Ömossa har sedan cirka tio år arbetat som ekonomidirektör i Upplands Väsby kommun där hon bland annat ansvarade för arbetet som ledde till Dagens samhälles utmärkelse Mest effektiva kommun 2011 med topplaceringar i samma mätning 2012-2015. Hon ledde även Upplands Väsby till Offentliga affärers utmärkelse Årets offentliga ekonomi 2013. Anettes uppdrag i Järfälla kommun riktar bland annat in sig på att utveckla ekonomistyrningen av drift, investeringar och exploateringar. Hon börjar sin tjänst i Järfälla den 1 maj.

Den 7 mars börjar Peter Granström som projektchef med fokus på utbyggnaden av Barkarbystaden och Veddesta. Han kommer närmast från Solna stad där han idag är exploateringschef. Peter har tidigare arbetat inom Stockholms stad där han bland annat var stadens projektledare för Citybanan samt ansvarig för exploateringen i Stockholms city.

– Jag känner mig väldigt glad och nöjd med de här rekryteringarna. Vi får en ekonomidirektör och en projektchef som båda har mycket kunskap, lång erfarenhet och en massa energi. Järfällas expansion är en av landets kraftigaste och vi behöver de bästa krafter på plats, säger Christina Rapp Lundahl, kommundirektör Järfälla kommun.

Mer information

Christina Rapp Lundahl, kommundirektör, christina.rapp.lundahl@jarfalla.se, 08-580 82 86

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Världens mest moderna stadstrafik presenterades i Barkarbystaden11.6.2018 18:27Pressmeddelande

I dag presenterades en unik kollektivtrafiköverenskommelse mellan Stockholms läns landsting, Järfälla kommun och bussoperatören Nobina. Målet är att skapa världens mest moderna stadstrafik. I satsningen på runt 200 miljoner kronor finns både elektriska självkörande bussar i linjetrafik, en ny elektrisk snabbkörande BRT-linje och en i övrigt helt elektrifierad busstrafik. Projektet innehåller också digitala satsningar genom en helt ny biljettplattform.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum