Järfälla Kommun

Järfälla kommun och Järfällahus förstärker trygghetsarbete

Dela

Utifrån Järfälla kommuns 77-punktsprogram för ökad trygghet och handlingsplan för utsatta områden så genomför nu Järfällahus och kommunen ett antal satsningar för att stärka trivsel och trygghet i bolagets bostadsområden.

Sångvägen i Jakobsberg är ett av Järfällahus områden. Foto: Järfällahus
Sångvägen i Jakobsberg är ett av Järfällahus områden. Foto: Järfällahus

– Tryggheten i kommunen är vår högsta prioritet och vi arbetar kontinuerligt för att stärka tryggheten i kommunen, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Bland satsningarna finns bland annat utökat antal trygghetsvärdar i Järfällahus bostadsområden och en ny satsning på miljövärdar. Dessa miljövärdar ska arbeta med att förbättra boendemiljön genom att bland annat hålla ordning i gemensamma utrymmen som till exempel soprum. Rekryteringen görs i samarbete med Järfälla kommun och målsättningen är att de anställda ska ha lokal anknytning och stärka bolagets lokala förankring.

– De viktiga och nya satsningar som nu görs för att stärka närmiljön i dessa områden är viktiga byggstenar för en ökad trygghet och trivsel just där. Det är även ett viktigt steg åt rätt håll vad gäller integration. Därför är jag glad att Järfällahus nu flyttar fram positionerna på detta sätt, säger Aphram Melki (C), kommunalråd och ordförande i utskottet för miljö- och social hållbarhet.

Järfällahus satsar också på att i samarbete med Polisen införa grannsamverkan i sina bostadsområden. Dessutom fortsätter arbetet med att minska den illegala andrahandsuthyrningen som är ett stort problem i bolagets bestånd. Arbetet påbörjades under 2019 men hindras idag av såväl pandemin som av långa handläggningstider i hyresnämnden.
 
– Vi arbetar med att stärka vår ställning som en socialt ansvarstagande hyresvärd. Detta innebär bland annat att stärka trygghetsarbetet i våra områden, men också att bekämpa kriminalitet som finns i vårt bestånd bland annat i form av svartkontrakt. Det är en mödosam process, men företaget satsar på att bekämpa detta och vi kommer inte att ge oss, säger Björn Lindfors (M), ordförande i Järfällahus.

Nyckelord

Kontakter

Emma Feldman (M)Kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd. Ordförande Barkarby Science AB.

Presskontakt: John Backvid, 070-002 49 59.

Tel:070-002 49 59

Björn Lindfors (M)Ordförande Järfällahus AB

Presskontakt: John Backvid 070-002 49 59

Tel:070-002 49 59

Bilder

Sångvägen i Jakobsberg är ett av Järfällahus områden. Foto: Järfällahus
Sångvägen i Jakobsberg är ett av Järfällahus områden. Foto: Järfällahus
Ladda ned bild

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum