Järfälla Kommun

Järfälla kommun träffar framtidens samhällsbyggare på LAVA

Dela

Idag, den 11 februari, träffar Järfälla kommun framtidens samhällsbyggare på arbets­marknads­mässan LAVA på KTH. Studenterna får träffa med­arbetare från bygg- och miljö­förvaltningen och samhälls­byggnads­avdelningen i Järfälla och har möjlighet att höra mer om hur det är att arbeta med samhälls­byggnad i Järfälla kommun.

Järfälla, som har en stor expansion framför sig och är en av Sveriges snabbast växande kommuner, har ett stort behov av arbetskraft de närmaste åren och samhällsbyggnad är ett av de områden där många rekryteringar kommer att behövas framöver. Kommunen har huvudansvaret förstrategisk fysisk planering och omvandling, och arbetar bland annat med miljösamordning, VA och avfall, detaljplanering, exploatering, kartor/GIS, trafikplanering, projektering, bygglov och fastighetsförvaltning. Efter sommaren starta Järfälla också upp ett trainee-program.

– I år välkomnar vi traineer som vill vara med och utforma framtidens Järfälla. På samhällsbyggnadsavdelningen planeras strukturen för hur bostadsområdena ska se ut. På bygg- och miljöförvaltningen sjösätter man byggandet av vägar och infrastruktur. Det ettåriga programmet täcker hela cirkeln kring samhällsutformning, berättar Annette Ekström, personaldirektör i Järfälla kommun.

Barkarbystaden är det största utbyggnadsområdet i Stockholmsområdet just nu. Här byggs en levande stad med 18.000 nya bostäder, 140 kvarter och tusentals nya arbetsplatser.

Läs mer om att jobba med samhällsbyggnad i Järfälla på www.jarfalla.se/lava

Nyckelord

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Pulshöjande aktiviteter ger bättre betyg visar forskning i Järfälla29.11.2018 07:01Pressmeddelande

Kan ett kort och intensivt träningspass före lektion leda till bättre resultat? Ja, absolut! Eleverna i forskningsprojektet ”Rörelse för bättre hälsa och inlärning” har i genomsnitt höjt sina betyg i svenska och engelska och mår dessutom mycket bättre. Fler skolor i Järfälla är nu på väg att testa konceptet och Izabela Seger, lektor och idrottslärare på Björkebyskolan är inbjuden att föreläsa runt om i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum