Järfälla Kommun

Järfälla kommun träffar framtidens samhällsbyggare på LAVA

Dela

Idag, den 11 februari, träffar Järfälla kommun framtidens samhällsbyggare på arbets­marknads­mässan LAVA på KTH. Studenterna får träffa med­arbetare från bygg- och miljö­förvaltningen och samhälls­byggnads­avdelningen i Järfälla och har möjlighet att höra mer om hur det är att arbeta med samhälls­byggnad i Järfälla kommun.

Järfälla, som har en stor expansion framför sig och är en av Sveriges snabbast växande kommuner, har ett stort behov av arbetskraft de närmaste åren och samhällsbyggnad är ett av de områden där många rekryteringar kommer att behövas framöver. Kommunen har huvudansvaret förstrategisk fysisk planering och omvandling, och arbetar bland annat med miljösamordning, VA och avfall, detaljplanering, exploatering, kartor/GIS, trafikplanering, projektering, bygglov och fastighetsförvaltning. Efter sommaren starta Järfälla också upp ett trainee-program.

– I år välkomnar vi traineer som vill vara med och utforma framtidens Järfälla. På samhällsbyggnadsavdelningen planeras strukturen för hur bostadsområdena ska se ut. På bygg- och miljöförvaltningen sjösätter man byggandet av vägar och infrastruktur. Det ettåriga programmet täcker hela cirkeln kring samhällsutformning, berättar Annette Ekström, personaldirektör i Järfälla kommun.

Barkarbystaden är det största utbyggnadsområdet i Stockholmsområdet just nu. Här byggs en levande stad med 18.000 nya bostäder, 140 kvarter och tusentals nya arbetsplatser.

Läs mer om att jobba med samhällsbyggnad i Järfälla på www.jarfalla.se/lava

Nyckelord

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Kvalitetsprogram för Barkarbystaden lyfter boendes behov och välbefinnande23.3.2018 08:09Pressmeddelande

Kvalitetsprogrammet är framtaget för Barkarbystadens tredje etapp för att möta dagens utmaningar med att bygga en attraktiv, miljömässigt och socialt hållbar stad. Tillsammans med den antagna detaljplanen för Barkarbystaden III ska kvalitetsprogrammet skapa bra förutsättningar för en stadsmiljö där människors behov och välbefinnande står i centrum. Programmet ska visa vägen för hur stadsdelens utformning kan bidra till ett resurseffektivt samhälle och innovation.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum