Järfälla Kommun

Järfälla kommun utsedd till Årets kommun 2018

Dela

Järfälla tog hem priset som Årets kommun 2018 när Fastighetsgalan gick av stapeln under onsdagskvällen. Priset går till en kommun som arbetat hårt för att locka till sig nya byggprojekt inom både bostad och den kommersiella sektorn. Kommunen får priset bland annat för sitt framgångsrika arbete med hållbar stadsutveckling i Barkarby.

Järfälla växer, och tillväxten är förankrad i ett hållbart byggande ur ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv. Kommunen tillgodoser många olika gruppers behov av bostäder, arbetsplatser, service, kollektivtrafik, kultur och fritid. Järfällas utveckling utgår alltid från människan i centrum.

– Det här är fantastiskt kul för Järfälla och ett kvitto på att vi gör rätt. Vi har så många duktiga och drivna medarbetare i Järfälla och de är helt avgörande för att vi ska kunna bygga en kvalitativ, hållbar och attraktiv stad tillsammans med alla aktörer som vill satsa här i kommunen, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Järfälla har under lång tid konsekvent arbetat för att bygga en varierad och upplevelserik blandstad där det dessutom finns tillgång till sammanhängande grönområden. Järfälla växer med kvalitet.

Några exempel på vad som hänt i Järfälla under 2018:

  • Detaljplaner motsvarande byggrätt för över 5 000 bostäder har antagits eller vunnit laga kraft.
  • Etablering av verksamheter med tusentals nya arbetsplatser.
  • Planering för regionens första inomhusskidslinga.
  • Ett nytt bolag, Barkarby Science, med mål att uppnå samverkan mellan offentlig sektor, näringsliv och akademi, har startats på initiativ av Järfälla kommun.
  • Barkarbystaden är först ut i världen att få självkörande bussar i linjetrafik.
  • Byggstart för tunnelbanans förlängning av Akalla-sträckningen till Barkarby.
  • Utbyggnaden av Mälarbanan från 2 till 4 spår för mer kapacitetsstark tågtrafik genom kommunen har färdigställts.
  • Beslut om att Barkarby station blir en regional bytespunkt inte bara för pendeltåg, bussar och tunnelbana, utan också för regionaltåg.
  • Kommunen har medverkat till utbyggnaden av Förbifart Stockholm söder om Barkarby.
  • Sammanlänkning av fjärrvärmenätet mellan Järfälla och Upplands-Bro har etablerats.

Kontakter

Emma Feldman (M)Kommunstyrelsens ordförande

Emma Feldman är kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Järfälla sedan den 15 oktober 2018. Presskontakt John Backvid, john.backvid@jarfalla.se, 073-077 79 75

073-077 79 75emma.feldman@jarfalla.se

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum