Järfälla Kommun

Järfälla kortar tiden för planprocessen

Dela

Snabbväxande Järfälla kortar tiden för planprocessen med sex månader. Ett mer effektivt planarbete ska ge snabbare byggstarter. Fram till 2030 ska Järfälla bygga 18 000 bostäder, tunnelbana och lokaler för tusentals arbetsplatser i Barkarby.

Järfälla har kartlagt hela planprocessen och hittat fyra områden där man kommer att genomföra förenklingar för att få ett effektivare planarbete och därmed snabbare byggstarter.

- De senaste åren har vi höjt ambitionerna och fått fart på bostadsbyggandet i hela Järfälla. Nu tar vi nästa steg och inför en effektivare planprocess som kommer att frigöra resurser och leda till snabbare byggstarter i kommande projekt, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

De fyra områden i planprocessen som Järfälla ska förenkla är; effektivare framtagande av utredningar, tidig samsyn, ökad delegation och kortare remisstider. Med förenklingar inom dessa områden räknar Järfälla med att den genomsnittliga tiden för planarbetet kommer att minska med sex månader – från dagens 24 månader till 18 månader.

Mer information

Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordf, claes.thunblad@jarfalla.se, 070-002 33 92

Malin Danielsson, Planchef Järfälla kommun, malin.danielsson@jarfalla.se, 08-580 284 41

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Pulshöjande aktiviteter ger bättre betyg visar forskning i Järfälla29.11.2018 07:01Pressmeddelande

Kan ett kort och intensivt träningspass före lektion leda till bättre resultat? Ja, absolut! Eleverna i forskningsprojektet ”Rörelse för bättre hälsa och inlärning” har i genomsnitt höjt sina betyg i svenska och engelska och mår dessutom mycket bättre. Fler skolor i Järfälla är nu på väg att testa konceptet och Izabela Seger, lektor och idrottslärare på Björkebyskolan är inbjuden att föreläsa runt om i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum