Järfälla Kommun

Järfälla planerar för 300 hyresrätter i Barkarby

Dela

Järfälla kommun skriver avtal om markanvisning med Järfällahus AB för 300 nya hyresrätter, förskola och aktivitetshus i Barkarby, nära kollektivtrafik och den kommande tunnelbanan.

Järfälla kommun markanvisar delar av fastigheten Vålberga 3:1 till Järfällahus AB och påbörjar samtidigt arbetet med att ta fram förslag till detaljplan. Fastigheten omfattar en byggrätt om 15000 kvadratmeter.

På fastigheten, som ligger söder om Barkarby centrum nära pendeltåg, buss och kommande tunnelbana, planeras för 300 hyresrätter, en förskola, lokaler för aktivitetshus samt fina park-, natur- och rekreationsytor med bland annat parklek och utegym. De motions- och promenadvägar som finns i området i dag, liksom gång- och cykelvägar, ska tas tillvara och förbättras.

– Järfälla behöver bostäder med varierade upplåtelseformer som passar människor i livets olika skeenden. Därför låter vi Järfällahus åter börja bygga allmännyttiga bostäder. Detaljplaneuppdraget innebär att vi nu möjliggör för 300 hyresrätter i Barkarby, vilket också stärker förutsättningarna för service och handel i området, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Järfälla kommun och Järfällahus AB har för avsikt att signera köpeavtalet vid årsskiftet 2019/2020. Besluten om markanvisning med Järfällahus samt framtagande av förslag till detaljplan för fastigheten fattades av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 6 mars.

Mer information

Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör, emelie.grind@jarfalla.se, 08-580 283 93

Claes Thunblad, kommunstyrelsens ordförande, claes.thunblad@jarfalla.se, 070-002 33 92

Nyckelord

Bilder

Ladda ned bild
Barkarby, Vålberga - vy från norr
Barkarby, Vålberga - vy från norr
Ladda ned bild
Vålberga, Barkarby - vy från ovan
Vålberga, Barkarby - vy från ovan
Ladda ned bild
Vålberga, Barkarby - karta
Vålberga, Barkarby - karta
Ladda ned bild

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum