Järfälla Kommun

Järfälla startar framtidslabb för unga utan sysselsättning

Dela

Järfälla har i samarbete med Upplands-Bro beviljats medel från den Europeiska Socialfonden för att utveckla arbetet med kommunernas aktivitetsansvar. Medlen kommer att användas till att under två år ha ett Framtidslabb i respektive kommun.

– Jag är mycket glad att vi nu får tillgång till de här resurserna, med hjälp av dem kan vi fortsätta utveckla arbetet i kommunen för att stötta unga vuxna med psykisk ohälsa och hjälpa dem in på arbetsmarknaden, säger Richard Lindforss (M), ordförande i kompetensnämnden.

Framtidslabbet är ett projekt för ungdomar och unga vuxna i åldern 16-24 år. Det innefattar deltagare från kommunernas aktivitetsansvar, från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommunernas socialförvaltningar samt deltagare som inte finns registrerade någonstans.

Fokus på unga med psykisk ohälsa

Projektet kommer att erbjuda ungdomar med psykisk ohälsa att under 20 veckor delta i aktiviteter så som vägledande och coachande samtal, hälsofrämjande insatser, prova-på-verkstad och diverse tematiska workshops. Aktiviteterna kommer att genomföras individuellt och i grupp.

Syftet med Framtidslabbet är att stärka individens självkännedom och kompetenser för att nå studier eller arbete för att i slutändan öka kapaciteten till egenförsörjning.

– Studier visar att ungdomar 16-24 år som inte studerar eller arbetar också löper mycket större risk att hamna i utanförskap senare i livet. Med det i åtanke är den här satsningen mycket välkommen. Vi behöver hitta nya, moderna och relevanta sätt att både nå målgruppen och bibehålla deras intresse och motivation. Och det kommer Framtidslabbet att hjälpa oss med, säger Madeleine Mjöberg, enhetschef/rektor vid Ung och Vux vägledning.

Presskontakt

Richard Lindforss (M), ordförande kompetensnämnden. Presskontakt via John Backvid, 08-580 286 51.

Madeleine Mjöberg, enhetschef/rektor Ung och Vux vägledning. Telefon: 070-002 72 46, madeleine.mjoberg@jarfalla.se.

Nyckelord

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och flerbesökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Serneke och Järfälla avtalar om stadsutveckling med idrott och kultur i centrum15.12.2020 07:15:00 CETPressmeddelande

Järfälla kommun och Serneke tecknar köpe- och exploateringsavtal för utveckling av sju kvarter om totalt 130 000 kvm BTA i Barkarby. Serneke planerar för en blandstad med stort inslag av idrott och kultur med Stockholmregionens första skidslinga inomhus i kombination med kontor, hotell, konferens, bostäder, handel och service. Kvarteren ligger i direkt anslutning till Barkarby station, ett av Stockholmsregionens största framtida trafiknav.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum