Järfälla Kommun

Järfälla tar snabbspåret till fler lärare i skolan

Dela

Snabbspåret är en statlig satsning för att få fler personer med utländsk lärarexamen ut i arbete. Järfälla kommun har nu tecknat avtal med Stockholms universitet för att deltagarna ska kunna förlägga sin arbetsplatspraktik, så kallad APL, på förskolor och skolor i Järfälla.

Stockholms universitet anordnar en 26 veckor lång utbildning för deltagare i Snabbspåret där föreläsningar och seminarier på campus varvas med APL på skola eller förskola samt med studier i yrkessvenska. Järfälla kommun kommer att erbjuda deltagare att förlägga sin APL på förskolor och skolor i Järfälla två dagar i veckan under utbildningen. Förfrågningar till de kommunala skolorna om att ta emot deltagare sker under hösten och gäller deltagare av utbildningstillfället som pågår under vårterminen 2017.

– För oss är det självklart att delta i Snabbspåret. Jag hoppas att de som gör sin APL i Järfälla upptäcker vilken fantastisk plats det är att bo och arbeta i. Kompetenta lärare är nyckeln till att alla elever ska lyckas i skolan, och att nyanlända kommer i arbete är det viktigaste för etableringen. I slutändan är det barnen som är de stora vinnarna när vi får fler erfarna lärare i våra skolor, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Eva Ullberg (S).

De som kan delta i utbildningen är personer med utländsk lärarexamen som är inskrivna vid Arbetsförmedlingens etableringsfas och som vill arbeta som lärare eller förskollärare i Sverige. Deltagarna kommer att få studievägledning samt individuell kartläggning mot eventuella ytterligare utbildningsinsatser för att erhålla svensk lärarlegitima­tion.

Mer information

Gabriella Vuorenlinna, utvecklingsledare och ansvarig för VFU och samarbetet med högskolor och universitet i lärarutbildningsfrågor. gabriella.vuorenlinna@jarfalla.se , 070-002 51 36

Eva Ullberg (S), kommunalråd, ordförande i Barn- och ungdomsnämnden. eva.ullberg@jarfalla.se, 070-002 35 06

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Pulshöjande aktiviteter ger bättre betyg visar forskning i Järfälla29.11.2018 07:01Pressmeddelande

Kan ett kort och intensivt träningspass före lektion leda till bättre resultat? Ja, absolut! Eleverna i forskningsprojektet ”Rörelse för bättre hälsa och inlärning” har i genomsnitt höjt sina betyg i svenska och engelska och mår dessutom mycket bättre. Fler skolor i Järfälla är nu på väg att testa konceptet och Izabela Seger, lektor och idrottslärare på Björkebyskolan är inbjuden att föreläsa runt om i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum