Järfälla Kommun

Järfälla tar snabbspåret till fler lärare i skolan

Dela

Snabbspåret är en statlig satsning för att få fler personer med utländsk lärarexamen ut i arbete. Järfälla kommun har nu tecknat avtal med Stockholms universitet för att deltagarna ska kunna förlägga sin arbetsplatspraktik, så kallad APL, på förskolor och skolor i Järfälla.

Stockholms universitet anordnar en 26 veckor lång utbildning för deltagare i Snabbspåret där föreläsningar och seminarier på campus varvas med APL på skola eller förskola samt med studier i yrkessvenska. Järfälla kommun kommer att erbjuda deltagare att förlägga sin APL på förskolor och skolor i Järfälla två dagar i veckan under utbildningen. Förfrågningar till de kommunala skolorna om att ta emot deltagare sker under hösten och gäller deltagare av utbildningstillfället som pågår under vårterminen 2017.

– För oss är det självklart att delta i Snabbspåret. Jag hoppas att de som gör sin APL i Järfälla upptäcker vilken fantastisk plats det är att bo och arbeta i. Kompetenta lärare är nyckeln till att alla elever ska lyckas i skolan, och att nyanlända kommer i arbete är det viktigaste för etableringen. I slutändan är det barnen som är de stora vinnarna när vi får fler erfarna lärare i våra skolor, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Eva Ullberg (S).

De som kan delta i utbildningen är personer med utländsk lärarexamen som är inskrivna vid Arbetsförmedlingens etableringsfas och som vill arbeta som lärare eller förskollärare i Sverige. Deltagarna kommer att få studievägledning samt individuell kartläggning mot eventuella ytterligare utbildningsinsatser för att erhålla svensk lärarlegitima­tion.

Mer information

Gabriella Vuorenlinna, utvecklingsledare och ansvarig för VFU och samarbetet med högskolor och universitet i lärarutbildningsfrågor. gabriella.vuorenlinna@jarfalla.se , 070-002 51 36

Eva Ullberg (S), kommunalråd, ordförande i Barn- och ungdomsnämnden. eva.ullberg@jarfalla.se, 070-002 35 06

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum