Järfälla Kommun

Järfälla uppmärksammar psykisk ohälsa med Ångestpodden

Dela

Psykisk ohälsa är ett nationellt problem, inte minst bland unga. På dagen för ungas psykiska hälsa - måndag den 4 september - bjuder Järfälla kommun in föräldrar, vuxna och ungdomar till en kväll där vi uppmärksammar frågan, lyfter fram stödinsatser och hur man som förälder kan stötta sitt barn. Kvällen gästas av Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg från Ångestpodden som föreläser och ger sin syn på att vara ung och må dåligt i dagens Sverige.

– Kvällen är en del av den uppskattade satsningen på stöd till föräldrar som vi gjort de senaste åren, säger Erika Sjöblom, preventionssamordnare i Järfälla. Vi vill uppmärksamma hur tufft det är att vara ung idag. Stress, krav på att prestera i skolan och i sociala medier gör att många unga mår dåligt. Vi vill lyfta fram det stöd som finns i Järfälla och hur man som förälder kan stötta sitt barn.

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg från Ångestpodden inleder kvällen i Viksjöteatern med sin tankeväckande föreläsning ”Förr eller senare känner du igen dig”. Frikostigt delar de med sig av egna erfarenheter av att vara ung och må dåligt – varför känns det så enkelt att berätta för sina vänner eller kollegor att man sitter inne med århundradets förkylning men så svårt att berätta att man mår dåligt i själen?

Kvällen avslutas med ett panelsamtal med fokus på stödinsatser och vad man som förälder kan göra – hur kan man hantera all stress, press och ångest och vilken hjälp finns? Hur kan vuxna stötta?

– Vi hoppas få möta många föräldrar, unga och yrkesverksamma inom skola och omsorg och få igång ett bra samtal om hur vi stöttar våra unga, säger Jessica Eriksen, biträdande enhetschef för barn- och elevhälsa i Järfälla.

Paneldeltagare:

Ida Höckerstrand, Ångestpodden
Sofie Hallberg, Ångestpodden
Nils Högmo, skolpsykolog
Maria Ljung, skolsköterska
Lotta Örnberg, kurator, Ungdomsmottagningen
Monica Berentsen, kurator, Ungdomsmottagningen
Panelen leds av Åsa Otterbjörk

Tid och plats

Tid: måndag den 4 september klockan 18.30-20.30.
Plats: Viksjöteatern, Viksjöplan 4-6, Viksjö centrum.

Gratis inträde och ingen anmälan behövs.

Mer information

Erika Sjöblom, preventionssamordnare, erika.sjoblom@jarfalla.se, 070-002 41 59

Jessica Eriksen, biträdande enhetschef för barn- och elevhälsa, jessica.eriksen@jarfalla.se
08-580 284 69

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Starkt ekonomiskt resultat när Järfälla stänger 20171.2.2018 13:33Pressmeddelande

Järfällas bokslut för 2017 visar på en fortsatt stabil ekonomi och god ekonomisk hushållning i den tillväxt som kommunen befinner sig i. Årets resultat blev ett överskott om 72 miljoner och innehåller engångsposter från markförsäljning och kostnader för utbyggnad av tunnelbanan till Barkarby. Ordning och reda i ekonomin möjliggör bland annat amortering på låneskulden och finansiering av till exempel nya för- och grundskolor, äldreboenden och infrastruktur.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum