Järfälla Kommun

Järfälla uppmärksammar psykisk ohälsa med Ångestpodden

Dela

Psykisk ohälsa är ett nationellt problem, inte minst bland unga. På dagen för ungas psykiska hälsa - måndag den 4 september - bjuder Järfälla kommun in föräldrar, vuxna och ungdomar till en kväll där vi uppmärksammar frågan, lyfter fram stödinsatser och hur man som förälder kan stötta sitt barn. Kvällen gästas av Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg från Ångestpodden som föreläser och ger sin syn på att vara ung och må dåligt i dagens Sverige.

– Kvällen är en del av den uppskattade satsningen på stöd till föräldrar som vi gjort de senaste åren, säger Erika Sjöblom, preventionssamordnare i Järfälla. Vi vill uppmärksamma hur tufft det är att vara ung idag. Stress, krav på att prestera i skolan och i sociala medier gör att många unga mår dåligt. Vi vill lyfta fram det stöd som finns i Järfälla och hur man som förälder kan stötta sitt barn.

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg från Ångestpodden inleder kvällen i Viksjöteatern med sin tankeväckande föreläsning ”Förr eller senare känner du igen dig”. Frikostigt delar de med sig av egna erfarenheter av att vara ung och må dåligt – varför känns det så enkelt att berätta för sina vänner eller kollegor att man sitter inne med århundradets förkylning men så svårt att berätta att man mår dåligt i själen?

Kvällen avslutas med ett panelsamtal med fokus på stödinsatser och vad man som förälder kan göra – hur kan man hantera all stress, press och ångest och vilken hjälp finns? Hur kan vuxna stötta?

– Vi hoppas få möta många föräldrar, unga och yrkesverksamma inom skola och omsorg och få igång ett bra samtal om hur vi stöttar våra unga, säger Jessica Eriksen, biträdande enhetschef för barn- och elevhälsa i Järfälla.

Paneldeltagare:

Ida Höckerstrand, Ångestpodden
Sofie Hallberg, Ångestpodden
Nils Högmo, skolpsykolog
Maria Ljung, skolsköterska
Lotta Örnberg, kurator, Ungdomsmottagningen
Monica Berentsen, kurator, Ungdomsmottagningen
Panelen leds av Åsa Otterbjörk

Tid och plats

Tid: måndag den 4 september klockan 18.30-20.30.
Plats: Viksjöteatern, Viksjöplan 4-6, Viksjö centrum.

Gratis inträde och ingen anmälan behövs.

Mer information

Erika Sjöblom, preventionssamordnare, erika.sjoblom@jarfalla.se, 070-002 41 59

Jessica Eriksen, biträdande enhetschef för barn- och elevhälsa, jessica.eriksen@jarfalla.se
08-580 284 69

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

200 brittiska lärare står i kö för att besöka skolor i Järfälla25.10.2018 09:12Pressmeddelande

Just nu sitter ett 20-tal brittiska lärare i skolbänkar runt om i kommunen. De är de första av ett stort antal lärare som vill komma till Järfälla för att få ta del av hur vi arbetar praktiskt och teoretiskt med bla utomhuspedagogik och genus i undervisningen. – Otroligt givande och intressant, säger Phil Hoyland, från Bridgley Primary School i Manchester. Vilken inspiration att ta med sig hem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum