Järfälla Kommun

Järfälla uppmärksammas för innovativa arbetssätt

Dela

Järfällas fokus på innovation för att skapa mervärde för Järfällaborna får uppmärksamhet även utanför kommungränsen. Kommunen utsågs under onsdagen till "Best startup collaborator 2019" i projekt Ignite public. Vid samma tillfälle mottog kommunens upphandlingschef utmärkelsen “Ignite Public Procurement hero 2019”.

Järfälla kommun får utmärkelsen Best startup collaborator 2019 för sitt arbete inom projektet Ignite Public, som bland annat handlar om behovsanpassad och innovativ upphandling.

– Jag är glad över att Järfällas duktiga medarbetare och det arbete vi gör här uppmärksammas. Vi har fokus på verksamhetsutveckling med hjälp av innovation, och det här är ett bevis på att vi gör rätt saker, säger Lennart Nilsson (KD), kommunalråd och ordförande i innovationsutskottet.

Juryns motivering: “With a strong personal engagement to pave the way through internal processes, Järfälla kommun and their representatives in Ignite Sweden have proven it is possible to partner up with startups, despite differences in size, finances and culture. By being open to new ideas and new technologies, they have during this year entered into new partnerships; a key factor in keeping both startups and corporates in the international forefront.”

Fler utmärkelser

Under onsdagen mottog även kommunens upphandlingschef, Kerstin Svensson, utmärkelsen “Ignite Public Procurement hero 2019”. Kerstin uppmärksammas bland annat för att hon visat vägen mot en innovativ framtid för andra inom den publika sektorn, samt för att hon tagit en aktiv roll inom Ignite Public.

Om Ignite Public

Ignite Public är ett samverkansprogram som drivs av Kista Science City och Ignite Sweden med stöd av Tillväxtverket. Syftet är att initiera samarbeten mellan nystartade och etablerade företag, och samtidigt ta reda på vilka matchmaking-modeller som fungerar bäst för att fastställa ett välmående samarbete.

Mer information

Jenny Ångman, chef innovation, jenny.angman@jarfalla.se, 08-580 289 25 

Kerstin Svensson, upphandlingschef, kerstin.m.svensson@jarfalla.se, 08-580 285 11

Nyckelord

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Avtal klart mellan Järfälla och Sagax - industriområde förvandlas till stad i Barkarby2.4.2020 07:20:00 CESTPressmeddelande

Järfälla kommun tecknar avtal med Marcato Förvaltnings AB, vars moderbolag är Sagax, för utveckling av två kvarter om totalt 55 000 kvm i Barkarby. Kvarteren ligger i Veddesta industriområde som ska förvandlas till en upplevelserik stadsmiljö med en av regionens starkaste noder för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra.

Avtal klart mellan Järfälla och Veidekke Eiendom – industriområde förvandlas till stad i Barkarby31.3.2020 07:20:00 CESTPressmeddelande

Järfälla kommun tecknar avtal med Veidekke Eiendom AB för utveckling av sju kvarter om totalt 104 000 kvm i Barkarby. Kvarteren ligger i Veddesta industriområde som ska förvandlas till en upplevelserik stadsmiljö granne med en av regionens starkaste noder för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra.

Detaljplaner antagna - industriområde förvandlas till stad i Barkarby17.3.2020 07:20:00 CETPressmeddelande

Nu börjar Järfälla kommun förvandlingen av Veddesta industriområde i Barkarby. De antagna detaljplanerna omfattar 22 kvarter som ska utvecklas till en upplevelserik blandstad granne med en av regionens starkaste noder för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra. I området äger Veidekke och Sagax fastigheter, Serneke har en markanvisning för sex kvarter och Tricoreal ett intentionsavtal för markanvisning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum