Järfälla Kommun

Järfälla växlar upp med nytt näringslivsbolag

Dela

Järfälla kommun är igång med sitt nya näringslivsbolag. Målen för Järfälla Näringsliv AB är tydliga: förbättra näringslivsklimatet, öka antalet arbetstillfällen och få fler att besöka Järfälla.

Järfälla kommuns nybildade näringslivsbolag Järfälla Näringsliv AB är nu igång. Bolaget har till uppgift att främja näringslivsutvecklingen i Järfälla genom att förbättra näringslivsklimatet, öka antalet arbetstillfällen och öka antalet besökare. Ett av bolagets första uppdrag är att i samarbete med det lokala näringslivet ta fram en långsiktigt hållbar näringslivsstrategi för Järfälla kommun.

– Det är med stor glädje jag nu kan meddela att Järfälla Näringsliv AB är igång. Inrättandet av Järfälla Näringsliv AB innebär att näringslivsarbetet i kommunen växlas upp, vilket är särskilt viktigt i den expansiva fas kommunen nu befinner sig i, säger Claes Thunblad, kommunstyrelsens ordförande och styrelseordförande i det nya bolaget.

Fredrik Persson, tilltänkt VD för Järfälla Näringsliv AB, är positiv inför utmaningen.

– Järfälla har en enorm potential som plats för både nyetableringar, nyföretagande och som besöksdestination. Det är nu näringslivsbolagets uppgift att bidra till den omvandling från förort till stad som pågår.

Arbetet i Järfälla Näringsliv AB leds av en styrelse sammansatt av både förtroendevalda, tjänstemän och representanter för näringslivet:

Claes Thunblad (S), ordf. kommunstyrelsens ordförande

Anders Karpesjö, vice ordförande, ordförande Företagarna Järfälla

Mikael Jämtsved (MP), kommunalråd

Cecilia Löfgreen (M), oppositionsråd

Christina Rapp Lundahl, kommundirektör

Håkan Berg, VD HSB Norra Stor-Stockholm

Peter Johansson, VD Futuplan AB

Ylva Williams, CEO Stockholm Science City

Mer information:

Claes Thunblad, styrelseordförande, claes.thunblad@jarfalla.se, 070-002 33 92

Fredrik Persson, blivande VD, fredrik.persson@jarfalla.se, 08-580 285 99

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum