Järfälla Kommun

Järfälla vinner Det Hållbara Framtidspriset 2018

Dela

Järfälla kommun vinner Det hållbara framtidspriset 2018. Järfälla får priset för sitt genomtänkta, innovativa och framtidsinriktade arbete med Barkarbystaden III. Priset delas ut i partnerskap mellan branschorganisationen Gröna Städer, företaget ÅF och Dagens Opinion.

Det är för arbetet med Barkarbystadens tredje etapp som Järfälla kommun tilldelas Det Hållbara Framtidspriset 2018. Bland annat har kommunen tagit fram ett kvalitetsprogram för att möta dagens utmaningar med att bygga en attraktiv, miljömässigt och socialt hållbar stad som bidrar till ett resurseffektivt samhälle där människors behov och välbefinnande står i centrum. Bildandet av bolaget Barkarby Science där kommun, näringsliv och akademi samverkar kring hållbar samhällsutveckling är ett annat exempel på initiativ som gör Järfälla till en ledande aktör på området.

Juryns motivering: ”Genom sitt genomtänkta, innovativa och framtidsinriktade arbete för att främja alla aspekter av hållbarhet, och för sitt strukturerade samarbete med näringsliv, akademin och civilsamhället i arbetet med Sveriges största detaljplan Barkabystaden III.”

– Det går bra för Järfälla och det här priset bekräftar bilden av att vår fokus på livskvalitet och goda samverkan för innovation, ger resultat. Tack till alla Järfällabor som gör det här möjligt, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Om Det hållbara framtidspriset

Priset delas ut utifrån aspekterna genomförbarhet, skalbarhet, idéhöjd ekologisk hållbarhet, social hållbarhet och ekonomisk hållbarhet. Såväl offentliga som privata aktörer kan medverka. Jury utgörs av Gröna Städers Hållbarhetskommission och Rolf van den Brink från Dagens Opinion. Juryn leds av kommissionens ordförande Roger Tiefensee och huvudsekreterare Anna Ljungdell, tillsammans med ledamöterna:

  • Erik Persson, ansvarig Samhällskontakter Gröna Städer
  • Lars Eriksson, fd. riksdagsledamot S
  • Terje Johnsson, Green Advisor ÅF
  • Åsa Johansson, ordförande SABO
  • Peter Nohrstedt, hållbarhetschef SKL Kommentus inköpscentral
  • Claes Tingvall, professor i Skadeepidemiologi, Senior Consultant ÅF

Mer information

Per Rydén, kommunikationschef Järfälla, per.ryden@jarfalla.se, 070-002 33 26

Claes Thunblad, kommunstyrelsens ordf, claes.thunblad@jarfalla.se, 070-002 39 15

Relaterade pressmeddelanden från Järfälla

Kvalitetsprogram för Barkarbystaden lyfter boendes behov och välbefinnande

Världens modernaste stadstrafik presenterades i Barkarbystaden

Järfälla vill utmanan till att bygga i trä

Järfälla bildar nytt naturreservat

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Efterlängtad byggstart för Veddestabron i Barkarby18.3.2019 14:23:36 CETPressmeddelande

Idag tog Järfälla kommun och Trafikverket det första spadtaget för Veddestabron. Bron blir en viktig pusselbit i den nya staden som växer fram i Barkarby och en viktig del i den stora regionala infrastruktursatsning som görs här för resenärer i hela Stockholmsregionen: en ny stad och en ny kollektivtrafikknutpunkt där direkt anslutning mellan tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg gör att fler människor i regionen har möjlighet att bo, leva, arbeta och studera där de vill.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum