Järfälla Kommun

Järfällachef kan bli Årets offentliga chef

Dela

När tidningen Offentliga affärer utser årets offentliga chef 2017 finns Järfällas samhällsbyggnadsdirektör Emelie Grind med bland de nominerade.

Järfälla, en av landets snabbast växande kommuner med en ambition att bygga 30 000 nya bostäder de närmsta 15 åren, har blivit något av en föregångskommun inom stadsbyggnad. Kortare och effektivare planprocesser, bra samarbeten med byggbolag samt ett tydligt och målmedvetet arbete med hållbar stadsutveckling och snabbhet har bidragit till att Järfälla blivit en av föregångskommunerna inom stadsbyggnad. Det höga tempot ställer höga krav på god ledning, vilket Emelie Grind står för. Juryns motivering för nomineringen lyder:

”Emelie Grind sätter medarbetarutveckling i centrum genom att alltid låta medarbetarna ta ett stort ansvar i projekten. Detta kombinerat med hög kompetens, mod och nyfikenhet resulterar i ett chefskap som genererar en organisation som levererar rätt sak i rätt tid och till rätt kostnad. Hon coachar såväl nyanställda som erfarna medarbetare på ett sätt som gör att alla medarbetare känner stolthet över vad de presterar.”

– Emelie har gedigen kunskap och erfarenhet i botten, och har kombinerat den med mycket energi och stor uthållighet. Effekten blir snabb leverans med hög kvalitet, säger Christina Rapp Lundahl, kommundirektör i Järfälla.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, vägar och spår växer Barkarby fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Alla våra stadsdelar, exempelvis Barkarbystaden, växer och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

200 brittiska lärare står i kö för att besöka skolor i Järfälla25.10.2018 09:12Pressmeddelande

Just nu sitter ett 20-tal brittiska lärare i skolbänkar runt om i kommunen. De är de första av ett stort antal lärare som vill komma till Järfälla för att få ta del av hur vi arbetar praktiskt och teoretiskt med bla utomhuspedagogik och genus i undervisningen. – Otroligt givande och intressant, säger Phil Hoyland, från Bridgley Primary School i Manchester. Vilken inspiration att ta med sig hem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum