Järfälla Kommun

Järfällafestivalen – festigt för hela familjen

Dela

Lördag den 10 september blir det festivalstämning för hela familjen i Jakobsbergs centrum med melodifestivalstjärnorna Samir och Viktor, gycklare, magi, marknad, prova-på-aktiviteter och Doreen Månsson. Arrangörer är Järfälla kommun, Järfällahus och Citycon.

Årets Järfällafestival, som är den femte i ordningen, bjuder på skivsigneringsuppträdande med melodifestivalstjärnorna Samir och Viktor, dessutom magikern Robert Ace, gycklargruppen TRiX, Järfällaartisten Rbecka, Järfälla kammarkör och dansuppvisning med Dansgaraget. Allt under ledning av konferencier Doreen Månsson, känd från bland annat Bolibompa och På Spåret.

Hela Jakobsbergs centrum kommer att sjuda av aktivitet – det blir bomässa, prova-på-aktiviteter med Järfällas föreningar och kulturskola, marknad, sagostunder för barn på biblioteket, erbjudanden i butikerna, ponnyridning, häst och vagn, klappa djur, hoppborg, ansiktsmålning, ballongdisco i Gallerian och karuseller för de yngsta. Magikern Robert Ace och gycklargruppen TRiX minglar runt i centrum och bjuder på humor, magi och trix.

Polis och brandkår finns på plats liksom Järfälla kommun med Komtek, fritidsgårdarna och det nya kultur- och allaktivitetshuset där du får prova på att vara DJ för en stund, pyssla och spela hockeyspel.

– På Järfällafestivalen finns det något för alla, ung som gammal. Vi har ett riktigt bra program i år med stora folkkära kändisar som Samir och Viktor, TRiX och Doreen Månsson, samtidigt som vi lyfter fram lokala förmågor i början av karriären som till exempel Rbecka, säger Pernilla Pålsson Hovsand, projektledare för kommunens deltagande i festivalen.

Samtidigt med Järfällafestivalen pågår en bomässa på Riddarplatsen i Jakobsberg där byggföretag, bostadsbolag och Järfälla kommun finns på plats för att visa upp och svara på frågor om framtida bostadsprojekt och planer för Järfälla.

I Riddarparken ordnar SWAT (ungdomsföreningen som är en del av Boutvecklingen, Järfällahus och Hyresgästföreningen) ett Pokémon Go-evenemang där man varje hel timme mellan kl 11.00 och 16.00 kan tävla i det populära mobilspelet och försöka ta över SWATs Pokémon-gym.

Scenprogram - konferencier Doreen Månsson
Kl 11. 00: Dans i luften – Kajsa
Kl 11.25: Mini-intervju med Jens Storm, kultur- och allaktivitetshus
Kl 11.30: Järfälla kammarkör - sång
Kl 12.00: Rbecka - sång och musik
Kl 12.25: Mini-intervju med Järfällaartisten Rbecka
Kl 12.30: Gycklargruppen TRiX uppträder
Kl 12.50: Mini-intervju med Ali Al Djaber, projektledare SWAT
Kl 13.00: Magikern Robert Ace - magi på hög nivå
Kl 13.30: Dansgaraget - dans
Kl 13.50: Mini-intervju med Claes Thunblad, ordf kommunstyrelsen
Kl 14.00: Samir & Viktor
Skivsignering Samir och Viktor

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Ett steg närmare Stockholms första skidspår inomhus i Veddesta18.9.2018 12:46Pressmeddelande

På tisdagen inleder Järfälla kommun samrådet för detaljplanen för den tredje etappen i Veddesta. Detaljplanen omfattar sex kvarter med kontor, hotell, handel, 600 bostäder, skola och en stor satsning på en idrottsgalleria med Stockholms första skidspår inomhus. Området ligger i direkt anslutning till det framtida kollektivtrafiknavet i Barkarby med pendeltåg, bussterminal, tunnelbana och regionaltågstation.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum