Järfälla Kommun

Järfällaförslaget ska öka invånarnas engagemang

Dela

Nu lanseras Järfällaförslaget, en digital förslagsplattform där Järfällabor och andra intressenter kan lämna förslag som andra kommuninvånare sedan kan rösta på. Syftet är att involvera fler i samhällets utveckling samt öka förståelsen för den demokratiska processen. Järfällaförslaget nås via kommunens webbplats Jarfalla.se.

Järfällaförslaget ska bidra till ett ökat engagemang och högre delaktighet  bland Järfällaborna.
Järfällaförslaget ska bidra till ett ökat engagemang och högre delaktighet bland Järfällaborna.

I Järfälla kommuns demokratiplan är en av aktiviteterna att ta fram ett system för e-förslag med fokus på dialog med invånare i Järfälla. Nu är systemet på plats och Aphram Melki (C), kommunalråd med ansvar för bland annat kultur, miljö- och social hållbarhet, ser fram emot att ta del av de första förslagen.

– Det här är en god möjlighet för förtroendevalda i kommunen att få en ökad kunskap om aktuella frågor i lokalsamhället. Dessutom är det större möjlighet för våra medborgare att de nu på ett enkelt och smidigt sätt kan lämna idéer och förslag för att göra Järfälla bättre.

Genom ett så kallat e-förslag kan kommuninvånare lägga fram förslag och samla stöd för det från andra invånare i kommunen. De förslag som samlat hundra underskrifter/röster inom 60 dagar lyfts vidare för politisk behandling. Metoden ska öka invånarnas möjlighet att ge förslag på åtgärder i kommunen.

– Möjligheten att engagera sig och påverka även mellan valen är viktig och förbättrar delaktigheten i Järfällas samhällsutveckling och gynnar därmed vår demokratiska utveckling, säger Aphram Melki.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Järfällaförslaget ska bidra till ett ökat engagemang och högre delaktighet  bland Järfällaborna.
Järfällaförslaget ska bidra till ett ökat engagemang och högre delaktighet bland Järfällaborna.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum