Järfällahus Ab

Järfällahus ABs hyror höjs med 0,65 % från 1 januari 2016

Dela

Som tidigare meddelats lyckades Järfällahus och Hyresgästföreningen inte nå en överenskommelse om nya hyror för 2016. Parterna bad därför Hyresmarknadskommittén att göra en egen prövning av hyrorna.

Resultatet av den prövningen är nu klart. Både Järfällahus och Hyresgästföreningen har förbundit sig att följa Hyresmarknadskommitténs beslut.

Järfällahus hyror för 2016 höjs med 0,65 % från och med 1 januari 2016. Hyreshöjningen börjar synas på hyresavin för maj. Den retroaktiva hyran (alltså hyran för januari-april 2016) kommer att delas upp på hyresavierna för maj och juni.

Så här säger David Lundqvist, ekonomichef på Järfällahus AB, om de nya hyrorna:

- Bolagets uppdrag och planering för året bygger på en betydligt högre hyresuppgörelse än den som nu blev fallet. Nu får vi analysera frågan i ledning och styrelse och se hur detta påverkar årets planering och vilka ändringar som måste göras.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Järfällahus Ab
Järfällahus Ab
Drabantvägen 2
17750 Järfälla

08 - 580 836 00https://jarfallahus.se/

Järfällahus är Järfällas kommunägda bostadsföretag. Vi har cirka 5600 lägenheter, över 4000 fordonsplatser och ungefär 400 lokaler i hela Järfälla.

Följ Järfällahus Ab

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfällahus Ab

​Rekordmånga får sommarjobb hos Järfällahus8.6.2017 14:02Nyheter

I år är det hela 70 ungdomar mellan 15 och 18 år som har fått sommarjobb hos Järfällahus AB. Redan förra året tog Järfälla kommuns eget bostadsbolag emot ett tjugotal ungdomar, men i år är de alltså mer än tre gånger så många. Och den här gången sker det i samarbete med Hyresgästföreningen. - Det här är vårt sätt att ta ett kommunalt samhällsansvar, säger Ali, social hållbarhetsstrateg på Järfällahus. Sommarjobbarna är framtidens medborgare, och vi är glada att de vill ta sina första steg på arbetsmarknaden hos oss. Ett femtiotal av ungdomarna kommer att arbeta i bostadsområdena med att städa, sätta upp skyltar, dela ut information till hyresgästerna m m. Resterande 20 kommer att hjälpa till med de sommaraktiviteter som SWAT arrangerar. SWAT är den ungdomsverksamhet som Järfällahus och Hyresgästföreningen i Järfälla driver tillsammans. Det handlar bland annat om att arrangera turneringar i bubbelfotboll i områdena, anordna LAN och paintball med flera aktiviteter. Så här säger Mikael Jä

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum