Järfällahus Ab

Järfällahus nya tillförordnade VD: Järfällahus ska växa och öka byggtakten

Dela

- Järfällahus ska skruva upp takten när det gäller nybyggnation. Uppdraget är tydligt: vi ska bygga flera hundra nya bostäder per år. Bolaget är välskött och har mycket kunskap och goda ekonomiska resurser, men vi måste bli fler och vassare för att kunna möta utmaningarna som ligger framför oss.

Det säger Tor-Björn Johansson, nyligen tillsatt tillförordnad VD för det allmännyttiga bostadsbolaget Järfällahus AB. Hans gedigna erfarenhet av nybyggnation, både från Stockholms stad och nu senast som konsult, kommer till nytta när Järfällahus enligt de senaste ägardirektiven ska komma upp i en byggtakt på 300 färdigställda lägenheter per år.

Tor-Björn har två tydliga uppdrag från Järfällahus styrelse. Det ena är att få igång bolagets byggande av hyresrätter i hela Järfälla. Det andra är att skapa ett program för de många och omfattande renoverings- och underhållsprojekt som bolaget har framför sig. Det gäller inte minst våra områden av miljonprogramskaraktär. Mer effektiva processer, rekrytering av ny personal och anlitande av all nödvändig kompetens för att snabbt komma igång står på att-göra-listan.

Någon större omorganisation på Järfällahus ser Tor-Björn Johansson inte framför sig.

- Mitt uppdrag är att under en övergångstid sköta bolaget så som det ser ut idag. Dessutom ska vi växa och öka takten när det gäller att bygga nytt och renovera. Jag tror inte att det kommer att kräva några större förändringar i bolagets förvaltning eller organisation. 

Tor-Björn Johansson nås på tel 072-22 08 646

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Järfällahus Ab
Järfällahus Ab
Drabantvägen 2
17750 Järfälla

08 - 580 836 00https://jarfallahus.se/

Järfällahus är Järfällas kommunägda bostadsföretag. Vi har cirka 5600 lägenheter, över 4000 fordonsplatser och ungefär 400 lokaler i hela Järfälla.

Följ Järfällahus Ab

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfällahus Ab

​Rekordmånga får sommarjobb hos Järfällahus8.6.2017 14:02Nyheter

I år är det hela 70 ungdomar mellan 15 och 18 år som har fått sommarjobb hos Järfällahus AB. Redan förra året tog Järfälla kommuns eget bostadsbolag emot ett tjugotal ungdomar, men i år är de alltså mer än tre gånger så många. Och den här gången sker det i samarbete med Hyresgästföreningen. - Det här är vårt sätt att ta ett kommunalt samhällsansvar, säger Ali, social hållbarhetsstrateg på Järfällahus. Sommarjobbarna är framtidens medborgare, och vi är glada att de vill ta sina första steg på arbetsmarknaden hos oss. Ett femtiotal av ungdomarna kommer att arbeta i bostadsområdena med att städa, sätta upp skyltar, dela ut information till hyresgästerna m m. Resterande 20 kommer att hjälpa till med de sommaraktiviteter som SWAT arrangerar. SWAT är den ungdomsverksamhet som Järfällahus och Hyresgästföreningen i Järfälla driver tillsammans. Det handlar bland annat om att arrangera turneringar i bubbelfotboll i områdena, anordna LAN och paintball med flera aktiviteter. Så här säger Mikael Jä

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum