Järfälla Kommun

Järfällas kommundirektör Vesna Jovic prisas

Dela

Järfällas kommundirektör Vesna Jovic har tagit emot utmärkelsen Riddare (Chevalier) i den franska Hederslegionen. Hon får den som ett erkännande för sitt engagemang inom svensk socialpolitik och för det framgångsrika samarbetet med Franska ambassaden under sin tid som VD på SKR. Vesna Jovic är kommundirektör i Järfälla sedan mars 2021.

Vesna Jovic har en lång karriär inom offentlig sektor bakom sig. Efter många år som kommundirektör i Huddinge, VD för SKR och ledamot i Coronakommissionen, sökte hon sig i vintras åter till kommunvärlden och tillträdde mars tjänsten som kommundirektör i Järfälla.

–  Jag är glad och stolt för Vesnas skull, men även för kommunens. När våra medarbetare uppmärksammas för sina prestationer är det såklart en positiv sak för hela organisationen. Det bygger stolthet och stärker oss om arbetsgivare, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande.

Att Vesna sökte sig till Järfälla var ingen slump. Järfällas starka utveckling, spännande läge men också utmaningar lockade. Samtidigt vill hon vara en inspiratör för medarbetarna inom Järfälla kommun.

– Jag känner mig stolt, hedrad och smickrad över utmärkelsen. Det är så otroligt stimulerande att få möjlighet att vara med och bidra i utvecklingen inom offentlig verksamhet, och det här ser jag som ett kvitto på att jag gjort något bra. Förhoppningsvis kan jag som ledare också inspirera medarbetare inom Järfälla kommun, säger Vesna Jovic.

Om Hederslegionen

Hederslegionen instiftades 1802 och är den högsta franska statsorden, både militär och civil, upprättad av Napoleon Bonaparte och bibehållen av alla följande franska regeringar där sittande president också är stormästare.

Nyckelord

Kontakter

Emma Feldman (M)Kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd.

Presskontakt, 070-002 49 59.

Tel:070-002 49 59

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Innovation i fokus när RE Equity vinner markanvisning i expansiva Barkarby7.12.2021 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Järfälla kommun markanvisar ett stadskvarter om 15 000 kvadratmeter till RE Equity i ett strategiskt och intressant läge vid E18, mitt emot den nya framväxande noden för kollektivtrafik i Barkarby. Här ska RE Equity utveckla klimatsmarta kontor, bostäder och kommersiella lokaler som tillsammans erbjuder innovativa företag, entreprenörer och talanger en kreativ plats att utvecklas, leva och bo.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum